9 Gaming-muizen review

Klaar voor de strijd

Door


Inleiding

Gamers stellen andere eisen aan muizen dan andere gebruikers. Een standaardmuis voldoet voor hen dan ook niet. Gamers willen meer controle over de muis en bij voorkeur nog wat extra snufjes om het gebruik nog makkelijker te maken. Aan de andere kant moet het wel betaalbaar blijven. Wij testten negen muizen tussen 40 en 70 euro.

Het aanbod van computer muizen is groot, zelfs in de categorie gaming. We hebben er al veel aan de tand gevoeld in ons magazine en online, maar er komen genoeg nieuwe modellen uit die ook het bekijken waard zijn. We gingen op zoek naar betaalbare gaming muizen, tussen de veertig en zeventig euro. Helaas kon niet ieder merk ons een product leveren, waardoor er in deze test geen exemplaren zitten van Razer, Saitek en Cyber Snipa. Logitech en Microsoft zijn wel van de partij, met de G500 en Sidewinder X8 respectievelijk.

De muizen zijn uitvoerig getest op precisie, de maximumsnelheid waarop ze nog reageren, de degelijkheid en mogelijkheden. Daarnaast hebben we de lift-off distance van de muizen gemeten, iets wat erg belangrijk is voor zogenaamde low sense gamers. We kijken ook naar het comfort tijdens het gebruik, maar aangezien iedere hand uniek is raden we je aan om dit toch echt zelf te gaan voelen in de winkel.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*