7 high-end speakersets review

Oorverdovend!

Door


Conclusie

Het was ronduit een verademing om weer eens een selectie speakers in het testlab te verwelkomen, die uitsteken boven de instap- en mid-range modellen die de bulk van de markt vormen. Alle besproken speakers zijn beter dan het overgrote merendeel van die segmenten – de oordelen moeten in de context van deze prijsklasse gezien worden: wanneer dergelijke bedragen worden gevraagd, nemen de eisen toe.

Het is jammer om te zien dat Logitech duidelijk kosten heeft willen besparen, wat te zien is in materiaalkeuze en uitvoering van extra voorzieningen: ‘meer voor minder’ is het gevoel dat we erbij krijgen en in dit segment wil je dat eigenlijk niet. Dat gezegd hebbende is de Z623 voor de vraagprijs een van de betere sets die je kan kopen en ontvanger van een Bronze Award. De Z906 zorgt voor hoofdbrekens: enerzijds toch wat minder dan de Z-5500, anderzijds een knap compromis: de twee ontlopen elkaar amper qua geluidskwaliteit, en daar gaat het uiteindelijk om. De extra aansluitingen zijn welkom. Toch gaat de Silver Award naar Edifier, dat met de S730 een indrukwekkende set aflevert, die van bijna alle markten thuis is. Goud is er voor Teufel: de Concept D 500 THX is ijzingwekkend duur én goed. Een voorbeeld voor de rest van de markt: kwaliteit mag best iets kosten; de doelgroep is misschien kleiner, maar ga die uitdaging aan, zouden we de fabrikanten willen toevertrouwen. Het is te hopen dat Antec en Corsair niet opgeven, de sets van deze twee kunnen nog niet overtuigen, maar de intentie juichen we van harte toe – met name de SoundScience Rockus zou voor zo’n 50 euro minder, of een paar stappen betere geluidskwaliteit, met eremetaal naar huis gaan.

Logitech Z623 Edifier S730 Teufel Concept D 500 THX Multi Media
Logitech Z623 Edifier s730 Teufel Concept D 500 THX

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*