Dertien gaming muizen getest

Een nest vol muizen

Door


Cyborg Rat 7

We kijken naar een van de eerste modellen van het merk Cyborg, de R.A.T. 7. Deze is voor een groot deel aan te passen aan de hand. Met drie zijstukken voor de pink en drie voor de handpalm is de vorm aan te passen en de linkerkant is kantelbaar en te verschuiven. Aan de achterkant kunnen vijf gewichtjes van 5,5 gram geplaatst worden, waarmee de muis tot 180 gram verzwaard kan worden.

Bovenop vinden we een schakelaar voor de vier DPI standen en een mode selector voor drie profielen. Met leds worden de standen aangegeven. Bij de duim is een extra scrollwiel toegevoegd, waaraan je een eigen functie toe kan wijzen. Daar kom je ook een speciale Precision Aim knop tegen om tijdelijk de gevoeligheid procentueel aan te passen. In de software kun je makkelijk macro’s aan de knoppen toewijzen, al zijn de standaard functies helaas niet makkelijk terug te vinden.

De sensor heeft een prima lift-off distance van 1,34 mm en de grip is zeer goed voor low sense gamers. Helaas verplaatst de cursor wel altijd naar rechtsonder bij het neerkomen van de muis, maar dit is minimaal. Met een gemiddelde prijs van 90 euro is deze muis zeker niet goedkoop, maar daarvoor krijg je wel een prima en zeer uitgebreid apparaat terug.

Mad Catz R.A.T 7 Matt Black

Mad Catz R.A.T 7 Matt Black


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*