Dertien gaming muizen getest

Een nest vol muizen

Door


Epicgear Meduza

Epicgear, een nieuw dochtermerk van GeIL, introduceerde onlangs de Meduza muis. Deze is voorzien van een laser én een optische sensor die samen of los van elkaar gebruikt kunnen worden. De laser sensor heeft een prima lift-off distance van 0,75 mm en een zeer hoge resolutie van 6030 DPI, terwijl de 3200 DPI optische sensor volgens Epicgear instabiliteit moet voorkomen. Samen werken ze op 4800 DPI en zijn ze volgens Epicgear het gouden koppel.

Wij merken in de praktijk echter geen verschil in detectie, maar maten wel een minder goede lift-off distance van 3,28 mm met de optische sensor. De gecombineerde modus presteert even slecht en verspringt te laat naar een betere 0,75 mm. De laser sensor presteert met 0,75 mm wel perfect, en door de comfortabele grip met rubber aan de zijkant is deze muis prima geschikt voor low sense gamers. Daarnaast zijn er inhammen aanwezig voor zowel de duim, de pink en de ringvinger.

Met een extra knop bij de standaard browseknoppen kun je tussen de vijf aanwezige profielen in de muis wisselen en in de software heb je volledige controle over de muis. Ook kun je makkelijk wisselen tussen vier DPI standen die aangegeven worden met leds aan de zijkant. Helaas presteert deze muis zelfs met de dubbele sensor niet goed genoeg om de redelijk hoge gemiddelde prijs van 70 euro te verantwoorden. 

Epicgear Meduza


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*