Dertien gaming muizen getest

Een nest vol muizen

Door


Mionix Naos 5000

Mionix is geen bekende speler op de Nederlands markt, maar heeft wel interessante producten in zijn assortiment. Daar is de Naos 5000 er een van. Dit is een muis met een laser sensor van 5040 DPI, die ook verzwaard kan worden met gewichtjes. Bovenop de muis bij het scrollwiel vinden we een DPI-regelaar voor drie standen, die aangegeven worden met leds. De muis is ergonomisch vormgegeven met inkepingen voor de pink en ringvinger, maar is helaas niet makkelijk op te tillen.

Onderop vinden we aan beide zijdes van de muis compartimenten voor de acht meegeleverde gewichtjes. Hiermee is de muis tot 153 gram te verzwaren. In de software kunnen de knoppen naar hartenlust ingesteld worden. Een bijzondere instellingsmogelijkheid is dat je de lift-off distance kunt verlagen. In de laagste stand krijgen we deze zelfs zo ver dat al bij 0,93 mm geen bewegingen meer gedetecteerd worden. Ook snelle bewegingen zijn geen enkel probleem.

Voor de verlichting in de muis, die tevens ook in het logo zit, heb je de keuze uit 24 kleuren om een persoonlijke tint aan de muis te geven. De Naos 5000, die gemiddeld bijna 75 euro kost, is een minder goed optie dan de Logitech G9x, maar hij komt er wel in de buurt.

Mionix Naos 5000

  • Mionix Naos 5000
  • Mionix Naos 5000
  • Mionix Naos 5000
  • Mionix Naos 5000
  • Mionix Naos 5000
  • Mionix Naos 5000


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*