Dertien gaming muizen getest

Een nest vol muizen

Door


Inleiding

Voor de meeste computergebruikers is een muis een handig ding om de computer mee te bedienen. Als gamer stel je echter andere eisen aan je muis en wil je het beste comfort en prestaties. We bespreken hier dertien van deze gaming muizen.   

Een goede muis is cruciaal voor de serieuze gamer. Vandaar dat we regelmatig round-ups publiceren van gaming muizen. De dertien muizen die we in deze vergelijkingstest meenemen lopen behoorlijk in prijs uiteen. De goedkoopste is 38 euro terwijl de duurste 90 euro op moet brengen. Dit is een behoorlijk prijsverschil en doet vermoeden dat er ook behoorlijk wat verschil zit in de mogelijkheden en de prestaties van de apparaten. De enige manier om dit uit te vinden is door ze grondig te testen. Dat hebben we dan ook gedaan.

Corsair Vengeance M90

Testmethode

De testmethode die we hanteren is vanzelfsprekend een praktijktest. Daarnaast testen we de muizen allemaal met snelle bewegingen en op lift-off distance. Dat laatste geeft aan hoe hoog een muis opgetild moet worden voordat er geen beweging meer gedetecteerd wordt. Als je met grote bewegingen muist, gebruik je de hele muismat en til je de muis op om terug te gaan naar het begin. Bij de beweging terug is het uiteraard belangrijk dat de cursor niet meebeweegt. Als je de muis nooit optilt is dit echter minder van belang. We testen de muizen altijd op dezelfde Qpad Heaton muismat, met een zwart/grijze ondergrond. Mocht deze niet goed werken, dan testen we de muis uiteraard op een andere ondergrond.

De vorm van een muis is ook erg belangrijk, met name voor de grip die je hebt op het apparaat. Dit is met name van belang voor low sense gamers, die hun gevoeligheid altijd erg laag hebben staan en forse bewegingen met de muis over de muismat maken. Als mid en high sense gamer stel je op dit vlak over het algemeen iets minder eisen. Als high sense gamer staat de gevoeligheid van je muis namelijk erg hoog, waardoor kleine muisbewegingen al voldoende zijn om grote afstanden op het scherm te overbruggen. Met andere woorden, houvast is voor low sense gamers belangrijker dan voor mid sense en high sense gamers. Samen met de lift-off distance kunnen we hiervoor een makkelijk onderscheid maken voor de low sense gamer. Voor high en mid sense gamers is het voornamelijk belangrijk dat de muis kleine bewegingen zonder schokken registreert. Aangezien bijna alle muizen dit prima kunnen, bespreken we dit alleen als de muis in kwestie hier problemen mee heeft.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*