Bose Companion 5 review: luxe audiomanipulatie

Surround met twee speakers, Bose style

Door


Companion 5

Zoals gezegd is er weinig aan te merken op de constructiekwaliteit van de Bose Companion 5 set. Zowel satellieten als basmodule zijn voor een groot deel uit metaal vervaardigd en komen bijzonder stevig over. De satellieten hebben zelfs bijna een industriële uitstraling dankzij het wat ruwe metaal en de metalen grills.

Bose Companion 5

We zijn iets minder enthousiast over de propriëtaire stekkers die op alle kabels zitten. Vervangen of verlengen van de kabels is dus nagenoeg onmogelijk. Het aansluiten is een fluitje van een cent, wat vermoedelijk voor de doelgroep van dit product belangrijker is. Elke stekker kan maar op één manier aangesloten worden. Alle gaan in het rijtje connectors op de achterzijde van de Acoustimass module: twee satellieten, de voeding, de bedrade afstandsbediening en de usb-kabel.

Bose Companion 5

Geluidskaart

De usb-kabel? Jawel, de usb-kabel: de Companion 5 bevat een geïntegreerde geluidskaart en voor optimale benutting van de set is het vereist die te gebruiken. De set heeft daarnaast ook een aux-poort (op de bedrade afstandsbediening), om bijvoorbeeld een mp3-speler aan te sluiten. Maak je gebruik van een meerkanaalsbron (zoals een dvd-geluidsspoor), dan is de usb-verbinding vereist om de speakers op de juiste manier aan te sluiten. Elke satelliet bevat namelijk twee speakers, die afzonderlijk aangestuurd worden. Bose gebruikt een zogenaamde 'TrueSpace' processor om een surround-ervaring op te roepen, een technologie die het in veel producten toepast. Hoe bevalt dat in de praktijk? Je leest het op de volgende pagina's. Eerst gaan we nog even verder in op de onderdelen van de Companion 5 set.

Bose Companion 5

Voor het aan- en uitzetten, alsmede het regelen van het volume, levert Bose een fraaie 'control pod' oftewel een bedrade afstandsbediening mee. Deze ziet er strak uit en werkt heel elegant: een aanraking is voldoende om de set in of uit te schakelen. De volumeregeling werkt gelukkig ook als de ingebouwde geluidskaart niet is aangesloten. Op de pod kan je een hoofdtelefoon aansluiten en eventueel een extra geluidsbron, middels twee 3,5 mm jack-aansluitingen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Bose Companion 5

Subwoofer, 2 kanalen

Specificaties Testresultaten Reviews

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*