Bose Companion 5 review: luxe audiomanipulatie

Surround met twee speakers, Bose style

Door


Inleiding

Een tijdje geleden bespraken we de Bose Companion 20 speakers, die best in de smaak vielen. Bose raadde ons aan ook eens te luisteren naar de Companion 5, de high-end variant die al wat langer op de markt is en die speciaal bedoeld is voor gamers en voor wie graag films op de PC kijkt. Dat deden we dan ook.

De Companion 5 is een zeer solide aanvoelende, zware set. De ruim 20 cm hoge satellieten ogen rank, maar leggen toch het nodige gewicht in de schaal: 900 gram om precies te zijn. Dat vrij hoge gewicht komt voornamelijk door de metalen voet, die zorgt voor een zeer stabiele plaatsing. De echte zwaargewicht is echter de ruim 8 kilo zware 'Acoustimass' basmodule, die de versterker, basspeaker en elektronica bevat. Deze heeft een opvallende, langgerekte vorm en kan in principe uit het zicht geplaatst worden.

De satellieten zijn horizontaal georiënteerd en licht gebogen. Het geluid moet hierdoor een extra ruimtelijke dimensie krijgen. Bose raadt deze set dan ook aan voor het beluisteren van 5.1 geluidssporen zoals die met Dolby Digital of DTS gecodeerd zijn. Uiteraard behoren die ook tot onze set testbestanden, dus we zijn benieuwd.

Bose Companion 5


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Bose Companion 5

Subwoofer, 2 kanalen

Specificaties Testresultaten Reviews

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*