Steelseries Sensei review: Nieuwe muis in een oud jasje

Muis met extra's

Door


Conclusie

De Steelseries Sensei is de opvolger van de Xai en heeft nieuwe mogelijkheden. Zo zijn de dots per inch omhoog gegaan en is er meer aandacht besteed aan de styling van het apparaat. Met extrapolatie is het zelfs mogelijk om de muis op 11.400 DPI te gebruiken, al zal dit niet altijd even goed zijn voor de prestaties. Het schermpje onderop de muis is een handige en leuke toevoeging. De ExactTech mogelijkheden van deze muis lijken op het eerste gezicht ook een grote verbetering vergeleken met gaming-muizen van andere merken. De kans dat je deze instellingen ook daadwerkelijk gaat gebruiken is echter niet heel erg groot.

SteelSeries Sensei

Als je de Xai muis al in bezit hebt is het niet nodig om over te stappen naar de Sensei muis, tenzij je de luxere uitstraling en verlichting erg belangrijk vindt. De Sensei is echter wel degelijk een zeer interessante muis en is een geduchte concurrent voor andere muizen op de markt, zowel op het gebied van prestaties als gebruiksgemak. Dit is tevens een van de weinige muizen die ook voor linkshandigen geschikt is. De gemiddelde prijs van ongeveer 80 euro is echter aan de forse kant. Voor een vergelijkbare prijs heb je bijvoorbeeld al de G700 draadloze gamingmuis van Logitech en voor maar 55 euro de Logitech G500, die beide soortgelijke prestaties neerzetten.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

SteelSeries Sensei

Laser, 5700 dpi

Specificaties Testresultaten Reviews

SteelSeries Xai Laser Mouse

Laser, 5001 dpi

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*