Steelseries Sensei review: Nieuwe muis in een oud jasje

Muis met extra's

Door


Inleiding

Zoals ook opgemerkt in de reacties op de vergelijkingstest van gaming-muizen van afgelopen zondag, ontbrak daar een belangrijk model, namelijk de Steelseries Sensei. We gaven toen aan dat de review van die muis er aan zat te komen. Bij dezen dus.

Een ding is zeker, de ontwerpers van Steelseries hebben het rustig aan gedaan bij het ontwikkelen van de behuizing voor de Sensei gaming-muis. Het ontwerp is namelijk precies hetzelfde als dat van de Xai. Volgens Steelseries is het echter een compleet ander product, waarin al hun ervaring en innovatie samenkomt en van de Sensei hun meest geavanceerde maken.

SteelSeries Sensei

De productnaam Sensei (Japans voor 'meester') geeft ook aan dat Steelseries hoog inzet met deze muis. Ze zien deze muis namelijk als de meest geavanceerde muis die ze ooit hebben gemaakt. Dat is aan het ontwerp en de mogelijkheden ook duidelijk te zien. De glimmende bovenzijde straalt al luxe uit, maar waar het bij deze muis voornamelijk om draait zijn de uitgebreide instelmogelijkheden. Zelfs zonder software op de computer kun je vijf interne profielen compleet naar wens instellen met het LCD schermpje onderop de muis.

SteelSeries Sensei SteelSeries Xai Laser Mouse
Steelseries Sensei (links), Xai rechts

Ook is door de symmetrische vorm de Sensei voor zowel links als rechtshandige gebruikers geschikt en zijn aan beide kanten browseknoppen aanwezig. Met de knop bovenop de muis kan gewisseld worden tussen twee DPI standen en in combinatie met het LCD schermpje onderop de muis kan deze knop met het scrolwiel gebruikt worden om aanpassingen te doen aan de vijf aanwezige profielen. Deze functionaliteiten heeft de eerder verschenen Steelseries Xai ook, maar er zijn wel een paar belangrijke verschillen die bij de Sensei zijn verbeterd.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

SteelSeries Sensei

Laser, 5700 dpi

Specificaties Testresultaten Reviews

SteelSeries Xai Laser Mouse

Laser, 5001 dpi

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*