AMD Radeon HD 7970 GHz Edition review

AMD versnelt de HD 7970 in strijd met nVidia's GTX 680

Door


Conclusie

Niet in alle benchmarks, maar in een ruime meerderheid is de AMD Radeon HD 7970 GHz Edition sneller dan de GeForce GTX 680. AMD's voornaamste doel is bereikt: men kan weer claimen de snelste single-GPU videokaart op de markt te hebben. 

AMD's exacte plannen met de 7970 GHz Edition blijven echter onduidelijk. Zonder al te cynisch te willen zijn, lijkt het er op dat de kaart er in eerste instantie voornamelijk is om de pers te laten schrijven dat AMD weer de snelste is. De verschillende AMD partners die we hebben gebeld, weten allemaal nog niet wat hun exacte plannen met de GHz Edition zijn. Daar komt bij dat het voorgestelde prijsverschil erg hoog is.

Dat laatste tempert ook ons enthousiasme. Wanneer AMD deze performance boost gratis zou hebben geleverd (lees: de 7970 GHz Edition is een directe opvolger van de 7970 zónder prijsverschil) dan was AMD niet alleen de snelste, maar was er ook geen enkele twijfel over welke high-end kaart de beste prijs/prestatieverhouding heeft. De ervaring leert dat een adviesprijs van $ 499 in Europe neer komt op € 499 inclusief BTW. Dat zou betekenen dat de Radeon HD 7970 GHz Edition vrijwel even duur is dan de GeForce GTX 680. Nogmaals; AMD is gemiddeld de snelste, maar een gigantisch verschil in prijs/prestatie-verhouding is er zeker niet.

AMD Radeon HD 7970 GHz Edition


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

AMD Radeon HD 7970 GHz Edition

Tahiti, 2048 cores, 1000 MHz, 3072 MB, 384 bit, DirectX 12 fl 11_1, PCI-Express x16

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze 3d-chip artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*