22 23- & 24-inch monitoren review: beeldschermenbal

Nog nooit zo gevarieerd en aantrekkelijk geprijsd

Door


Conclusie

Van de vier goedkoopste schermen in de test, de AOC e2343F2, Acer G246HLBbid, LG E2442T-BN en de BenQ GL2450, is de Acer de beste keuze qua reactietijden, de LG E2442T-BN is de betere qua kijkhoeken, helderheid en kleurechtheid. De Acer was tot voor kort een stukje goedkoper, maar is nog altijd voor een aantrekkelijk bedrag te vinden; de LG is sowieso erg goedkoop. Beide zijn daarmee winnaar van een Bronze Award. Met name gamers met een beperkt budget doen er goed aan de Acer G246HLBbid te overwegen.

Voor beeldbewerking is een scherm met een IPS- of VA-paneel absoluut aan te bevelen. Je kan de prima Samsung S23B350T overwegen, maar voor een paar tientjes meer heb je een in hoogte verstelbare voet, meer aansluitmogelijkheden en nog betere prestaties. Is je budget beperkt en wil je toch met foto’s aan de slag, kies dan de BenQ GW2450HM, die we eerder al met een Silver Award beloonden.

Iets duurdere keuzes die nog beter presteren zijn de Dell U2312HM en de Iiyama Prolite XB2380HS-B1. Deze ontlopen elkaar weinig, al is de Dell op het moment van schrijven iets goedkoper. Beide ontvangen eveneens een Silver Award.

In de hoogste prijsklasse kon eigenlijk geen van de modellen echt overtuigen. Natuurlijk, 1200 verticale pixels is prettig, maar om een prijs boven de 300 euro waar te maken, moet er meer geboden worden naar onze mening. De HP ZR2440W kan ons nog het meest bekoren, maar de (hier niet meegenomen, maar wel eerder besproken) Dell UltraSharp U2412M presteert in bijna alle opzichten beter, terwijl de gemiddelde prijs 100 euro lager ligt. Gouden awards blijven dan ook in de kast.

Wil je zelf vergelijken, dan kan dat via de aan dit artikel gekoppelde producten. Je kan na het importeren van de vergelijkingstabel ook zelf modellen toevoegen.

Acer G246HLBbid
LG E2442T-BN
BenQ GW2450HM
Dell Ultrasharp U2312HM
Iiyama Prolite XB2380HS-B1

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*