Roccat Alumic mousepad: muizen op aluminium

Een pakketje aluminium met een dun laagje plastic

Door


Prestaties en conclusie

De lift-off distance van de Roccat Alumic is uitstekend. Veel beter dan 0,85 mm hebben wij het in combinatie met onze Zowie AM-GS muis nog niet vaak gemeten. De meeste muismatten zitten zo rond de 1,5 mm. De gladheid en het formaat zijn ook prima geschikt voor grote bewegingen waarbij de muis vaak opgetild wordt. Dit maakt dat deze muismat geschikt is voor alle types gamer, van low sense tot high sense.

Als we alles bij elkaar optellen, dan is de prijs van gemiddeld ongeveer 40 euro die we in onze Prijsvergelijker zien wat ons betreft best te rechtvaardigen. Het is weliswaar ongeveer dezelfde prijs als waar je de al veel langer verkrijgbare Razer Vespula kunt kopen, maar de Alumic biedt toch echt wel iets meer waar voor zijn geld. De Vespula heeft ook twee zijdes met een verschillende weerstand en is eveneens voorzien van een polssteun. Hij is alleen wel helemaal van plastic gemaakt en kleiner van formaat. Wat ons betreft is de Roccat Alumic dankzij het gebruik van aluminium een betere keuze, omdat hij veel steviger is. Daarom krijgt hij van ons een Hardware.Info Silver Award. Je moet dan natuurlijk wel kunnen leven met het vrij forse formaat van de Alumic. Als high-sense gamer heb je dit waarschijnlijk niet nodig.


Roccat Alumic

Roccat Alumic Double-Sided Gaming Mousepad


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Roccat Alumic Double-Sided Gaming Mousepad

Aluminium en polyester, Fijn

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

49,99 €

gem. 53,99 €
5 shops, 4x voorraad

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*