Tt Esports Saphira gaming mouse review

Een gaming muis met een paar eigenaardigheden

Door


Tt eSports Saphira

Van Thermaltake mochten we de Saphira ontvangen, een gaming-muis speciaal ontwikkeld in samenwerking met Starcraft 2 speler White-RA. Bij het ontwerp van deze muis is voornamelijk aandacht besteed aan een verbeterde grip met rubber aan de zijkanten. Ook is tegen de gewoonte in gebruik gemaakt van een 3500 DPI optische sensor, dit in plaats van de in dit segment gebruikelijkere lasertechnologie.


De vorm van de Saphira is iets smaller dan de gemiddelde muis en heeft meer oppervlak aan de zijkanten. In combinatie met het rubber is de grip uitstekend. De twee basisknoppen hebben ook een lichte inham, waarin je vingers prettig liggen. De browse-knoppen zijn makkelijk bereikbaar en het scrollwiel kan in het rood oplichten, samen met het logo aan de achterzijde van de muis. Onderin de muis bevind zich een compartiment waarmee de muis verzwaard kan worden tot 123 gram. Het standaard gewicht is 98 gram.

Tt eSports Saphira Black

De gebruikte sensor is de Avago 3090 met 3500 DPI, waarvan de gevoeligheid instelbaar is in vier stappen met een knop onderop de muis. Vier leds geven aan welke DPI-stand is gekozen. Naast de twee standaardknoppen, browse-knoppen en een scrollwiel vinden we onderop nog meer instelmogelijkheden. Zo is de polling rate (verversingssnelheid) aan te passen met de stappen 125, 500 en 1000Hz en vinden we een knop om te wisselen tussen de vijf profielen. Bijzonder is de function lock, waarmee volgens de fabrikant de browse-knoppen uitgeschakeld kunnen worden. Dit werkt alleen iets anders dan je zou verwachten; hierover later meer.

Tt eSports Saphira Black


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Tt eSports Saphira Black

3500 dpi

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*