Mega tablet round-up: vergelijken voor de feestdagen

Welke tablet moet er onder de boom?

Door


Conclusie

Mocht je op het laatste moment nog een cadeautje zoeken voor Sinterklaas of alvast wat rondkijken voor de kerstinkopen en je bent van plan om voor iemand een tablet aan te schaffen, dan heb je op de voorgaande pagina's een behoorlijk compleet overzicht gekregen. Ook als je voor jezelf op zoek bent naar een geschikt cadeautje kun je er uiteraard gebruik van maken. Om je te helpen bij het onderverdelen van de verschillende modellen, hebben we een onderverdeling gemaakt in drie categorieën gebaseerd op prijs. Vergelijken we de resultaten van de benchmarks met de prijs die voor de tablets neergelegd moet worden, dan is duidelijk dat de ASUS Nexus 7, de Yarvik Xenta 9,7" en de Point of View Protab 3 XXL de beste verhouding bieden tussen prijs en prestaties. De groene balkjes van die 'goedkope' modellen hebben zich bij de meeste benchmarks genesteld tussen de zwarte en de rode van de duurdere modellen.

Neem je geen genoegen met de HD-resolutie van de hierboven genoemde modellen, dan is de Acer Iconia Tab A700 zeker het overwegen waard. Met een gemiddelde prijs van ongeveer 430 euro is dat met afstand de goedkoopste Full HD-tablet. Heb je iets meer te besteden en wil je een snellere processor, een beter paneel, meer opslagcapaciteit en de mogelijkheid om een dock met extra aansluitingen en een extra accu toe te voegen aan het geheel, dan is de ASUS Transformer Pad Infinity TF700T een goede kanshebber. Dat 'iets meer' is dan echter wel al snel ruim 200 euro meer. Dat is toch wel een forse meerprijs.

Wil je liever geen Android-apparaat, maar ben je meer gecharmeerd van iOS, dan heeft Apple met de vierde generatie van de iPad ook een model dat het overwegen zeker waard is. De resolutie van 2048x1536 pixels is nog altijd ongeëvenaard en de SoC in de A6X-SoC zet eveneens indrukwekkende prestaties neer.

Ben je met name geïnteresseerd in de wat meer 'nerdy' kenmerken/toepassingen van tablets, dan zijn de modellen van Samsung een optie. De Galaxy Tab 7.7 heeft bijvoorbeeld een 7,7-inch groot scherm dat is voorzien van Super Amoled Plus technologie. Het topmodel van Samsung is echter de Galaxy Note 10.1, die over allerlei technische snufjes beschikt. Deze hebben onder andere te maken met de aanwezigheid van het pennetje, maar ook in de software zelf zijn allerlei technische hoogstandjes aangebracht.

Al bij al is er dit jaar een behoorlijke vooruitgang geboekt wat betreft het beschikbaar maken van goede technologie tegen een redelijke prijs. De dure modellen leveren nog altijd de beste prestaties, maar ook voor minder geld haal je een prima presterend apparaat in huis. Zelf waren we het afgelopen jaar het meest gecharmeerd van de 7-inch Nexus 7 van ASUS (Google). Die heeft laten zien dat een uitstekende tablet helemaal niet duur hoeft te zijn en zorgt ervoor dat de hele markt wel iets moet gaan zakken qua prijs, al zullen sommige partijen zich daar weinig aan gelegen laten liggen.

ASUS Nexus 7 (2012) 16GB


Vergelijken

In deze review besproken 192 producten

  Meer producten (192)  

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*