Small Form Factor (SFX) voedingen review: voor kleine kastjes

Vier SFX-voedingen voor Mini-ITX systemen vergeleken

Door


Inleiding

Wie van plan is een klein PC'tje samen te stellen op basis van een Mini ITX moederbord en Mini ITX behuizing, zal er achter komen dat veel van deze behuizingen geen standaard ATX-formaat voedingen ondersteunt, maar enkel kleinere voedingen volgens de SFX-formfactor. De keus is beperkt, maar er valt toch wat te vergelijken. Hardware.Info testte vier exemplaren.


Een SFX voeding is 12,5 cm breed, 6,4 cm hoog en maximaal 10 cm diep: heel wat minder dan ATX dus. De keuze is uiterst beperkt: toen we voedingfabrikanten aanschreven dat we een vergelijkingstest van SFX-voedingen wilden doen, kregen we welgeteld drie exemplaren toegestuurd: de FSP FSP300-60GHS 300W, Seasonic SS-300SFD 300W, SilverStone SFX ST45SF 450W en SilverStone SFX ST45SF-G 450W. Blijven we alsnog nieuwsgierig welke van de vier de beste is...

FSP FSP300-60GHS 300W

Het FSP 300W model maakt gebruik van twee 12V rails van 14A en 16A. Het maximale gecombineerde vermogen wordt niet gespecificeerd. De voeding heeft slechts één molex-connector, maar wel 7x SATA. De voeding heeft geen 8-pin CPU-connector, enkel 4-pin. Modulariteit is iets wat we bij SFX-voedingen niet vaak tegenkomen, dus ook niet bij deze. De voeding bevat een enkele 8cm ventilator en weegt zo'n 0,8 kilo. Gemiddeld kost de voeding zo'n 54 euro, maar hij is al voor 38 euro in onze prijsvergelijker te vinden.

Deze voeding wordt ook meegeleverd met diverse Mini-ITX behuizingen, waaronder de Fractal Design Array R2 300W en de Lian Li PC-Q15.

FSP FSP300-60GHS 300W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*