Twaalf gaming muismatten getest

Matten op de mat

Door


Conclusie

De verschillen tussen de muismatten in deze test zijn groot qua prestaties, gladheid en het formaat. Het is daarom belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over welke eigenschappen voor jou van toepassing zijn. Daarbij speelt duurzaamheid uiteraard ook een belangrijke rol. Een harde muismat zal langer zijn vorm behouden, terwijl sommige stoffen muismatten waarschijnlijk sneller zullen gaan rafelen aan de randen.

De Razer Goliathus en tT eSports Ladon muismatten presteren beide prima en zijn beter afgewerkt aan de randen, waardoor deze waarschijnlijk langer meegaan. Wel betaal je daar een stuk meer voor dan voor muismatten met vergelijkbare prestaties. Zo is de Trust GXT een stuk goedkoper en presteert minstens zo goed. Als we bij de fijnere oppervlakken gaan kijken is de CM Storm Speed-RX L de beste keus, zeker als we de lage prijs zetten tegenover de lage lift-off distance, gladheid en het formaat. De Corepad Deskpad XXXL is de allergrootste muismat in deze test en presteert prima, maar door het grote formaat ook een van de duurste. Onder de harde muismatten zagen we ook grote verschillen in prijs. Zo is de Zalman AMP1000 de duurste in deze test door het gebruikte aluminium, maar heeft wel en erg lage lift-off distance en heeft het meest ruwe oppervlak. De laagste lift-off distance van 0,2 mm maten we op de Lian Li PT-M3A van aluminium, maar helaas is het formaat daarentegen te klein voor low sense gebruik. De meest gladde muismat is de Steelseries S&S, waar helaas een hoge prijs tegenover staat. Het goedkoopste model is de Glass Mouse Pad v2 van König. Deze presteert prima voor high en mid sense, maar heeft geen glazen oppervlak, wat de naam wel doet vermoeden.

Een Hardware.Info Gold Award gaat naar de tT eSports Ladon. Silver is voor de Speed-RX L van CM storm, de Goliathus Fragged Alpha Control van Razer en de S&S van Steelseries. Bronze gaat naar de Trust GXT Gaming Mouse Pad en de König Glass Mouse Pad v2.

Kijk hier voor een uitgebreide(re) tabel met meer specificaties, testresultaten en prijsinformatie op basis van de Hardware.Info prijsvergelijker.


Thermaltake Tt eSports Ladon


Cooler Master Speed-RX L
Razer Goliathus Fragged Alpha Control
SteelSeries S&S


König Glass Mouse Pad v2
Trust GXT Gaming Mouse Pad


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*