Twaalf gaming muismatten getest

Matten op de mat

Door


Inleiding

Hoe goed je gaming muis ook is, het oppervlak waarop je die gebruikt is nog altijd van invloed. Een goede muismat is voor fervente gamers daarom ook een onmisbare toevoeging. Door de juiste karakteristieken geeft een muismat meer comfort en precisie dan een kaal bureaublad kan bieden. Wij doen uit de doeken waar je op moet letten en welke mat voor jou de beste keus is.


Aangezien onze laatste vergelijkingstest van muismatten alweer stamt uit 2010, is het tijd voor een update met de momenteel verkrijgbare producten. We bespreken vervangers van eerder geteste modellen, maar er zijn sindsdien ook een aantal nieuwe merken op de markt gekomen, zoals tT eSports, het gaming-merk van Thermaltake.

De modellen in dit artikel zijn speciaal voor gaming, maar zijn uiteraard ook prima in te zeten voor taken waarbij extra precisie vereist is, zoals fotobewerking. Naast precisie zijn ook het comfort en het formaat belangrijk. De grootste verschillen zitten in het gebruikte materiaal. Aluminium, glas en hard plastic bieden een stevige ondergrond, terwijl een zachte stoffen of polyester muismat meer comfort biedt. Een ander onderscheid is weerstand: niet iedere muismat is even glad.

Nova Winner 3


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*