Sony MDR-1RNC review: oase van rust

Bijna te bezadigd

Door


Conclusie

Al bij al zijn we behoorlijk enthousiast over de MDR-1RNC. Overwegend klinkt hij uitstekend, ook al is het niet de allerbeste hoofdtelefoon die we ooit gehoord hebben. Daarvoor is de laagweergave toch wat aan de zwakke kant, wat met name voor liefhebbers van muziek waar bas de voornaamste component is een minpunt is. Voor het merendeel van de genres en muziekbronnen is het echter een prima keus, die zich echt onderscheidt door de extreem effectieve ruisonderdrukking. Die heeft wel weer een effect op de geluidskarakteristiek, maar daarmee is zoals gezegd te leven. Wie veel reist in rumoerige omgevingen weet ongetwijfeld de rust die de 1RNC met zich meebrengt te waarderen.

Qua constructie en draagcomfort hebben we weinig aan te merken, al is het materiaalgebruik voor een product in deze prijsklasse wat minder hoogwaardig dan we zouden verwachten. Aan de andere kant zou meer metaal ook aan het gewicht bijdragen en potentieel het draagcomfort verminderen. De grote omvang van het product doet ons wel afvragen hoe groot de markt is hiervoor: voor onderweg zullen velen een wat compacter product wensen, terwijl thuis de ruisonderdrukking doorgaans minder toegevoegde waarde zal bieden. In dat geval is de MDR-1R wellicht interessanter.

Een kanttekening die we daarbij moeten maken, is dat de MDR-1RNC naar verluidt een andere geluidskarakteristiek heeft dan de versie zonder ruisonderdrukking, wat niet verrassend is gezien de extra circuits waarover dit model beschikt. Deze review moet dan ook niet gebruikt worden als richtlijn voor de andere modellen.

Onder de streep laat Sony met de MDR-1RNC zien het maken van een goede hoofdtelefoon bepaald nog niet verleerd te zijn, terwijl het op het vlak van ruisonderdrukking duidelijk voorloopt op de meeste concurrenten. Een Silver Award is dan ook op zijn plaats.


Sony MDR-1RNC

Sony MDR-1RNC


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Sony MDR-1RNC

Over-ear, 2 kanaals, Ruisonderdrukking

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

406,99 €

gem. 406,99 €
2 shops, 1x voorraad

Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*