Sony MDR-1RNC review: oase van rust

Bijna te bezadigd

Door


Inleiding

Hoofdtelefoons lijken een van de weinige productsegmenten die niet erg gevoelig zijn voor de huidige, toch niet al te florissante economische situatie. Wie om zich heen kijkt, ziet heel wat luxe merken voorbij komen. Sony bracht vorig jaar een nieuw topmodel uit, de MDR-1R. Deze is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Wij testten de duurste uitvoering, de MDR-1RNC, met actieve ruisonderdrukking. Die werkt erg goed, maar heeft een aparte bijwerking. Lees verder voor onze indrukken van een bijzonder fraaie hoofdtelefoon.


Sony is misschien niet het eerste merk waar je aan denkt bij hoofdtelefoons in deze tijd waarin zo ongeveer iedere rapper van enige naam een eigen lijn in deze markt heeft. Het merk maakt echt sinds jaar en dag hoofdtelefoons - liefhebbers herinneren zich wellicht nog de fameuze MDR-R10 uit 1989, die opgetrokken was uit zeldzaam, 200 jaar oud 'Aizu zelkova' hout. Met een prijskaartje van 2499 dollar (ruim 4500 dollar als je corrigeert voor inflatie) waren die nog een 'tikje' duurder dan de set die we vandaag bespreken, de MDR-1RNC.

Sony MDR-1RNC

Dit is de duurste versie van de MDR-1R. Het instapmodel kost 'slechts' 249 euro, maar is al voor iets meer dan 200 euro in onze Prijsvergelijker te vinden. Er is ook een draadloze, Bluetooth-uitvoering; die kost 349 euro volgens Sony en is vanaf ruim 300 euro te koop. De variant die wij ontvingen is te herkennen aan de toevoeging NC in de naam. Dat staat voor Noise Cancellation en betekent een prijskaartje van 399 euro - de laagste prijs in onze database op moment van schrijven is net geen 350 euro.

Dat is veel geld voor een hoofdtelefoon en ook een forse meerprijs ten opzichte van het basismodel. Volgens Sony niet zonder reden: het claimt dat de ruisonderdrukking van de MDR-1RNC maar liefst 99,7% van de omgevingsgeluiden wegfiltert. Bovendien is deze hoofdtelefoon ontworpen in samenwerking met artiesten en technici uit de muziekindustrie, waaronder singer songwriter Katy B, dubstep groep Magnetic Man en mastering ingenieur Naweed Ahmed van Whitfield Mastering, een van de oudste muziekstudio's van Londen. Genoeg reden om eens goed te luisteren naar dit product.

Sony levert de MDR-1RNC in ieder geval prettig compleet, met een reisetui, twee kabels, een vliegtuigadapter en een USB-oplaadkabel.

Sony MDR-1RNC


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Sony MDR-1RNC

Over-ear, 2 kanaals, Ruisonderdrukking

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

406,99 €

gem. 406,99 €
1 shop, geen voorraad

Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*