33 CPU-koelers vergelijkingstest: koel, stil of beide?

33 koelers getest met vernieuwde testmethode

Door


Het beste van twee werelden

De ideale koeler biedt echter het beste van twee werelden: goede koeling met een zo laag mogelijke geluidsproductie. Kijken we naar onze efficiëntiescores, dan komt de Cooler Master TPC-800 in combinatie met de door ons gebruikte Scythe Gentle Typhoon 120mm 1450rpm ventilator in vrijwel alle gevallen als beste uit de bus. Voor Ivy Bridge processors bieden verder ook de Cooler Master Hyper 412S, Scythe Mugen 2 en Be Quiet! Dark Rock Advanced C1 een uitstekende efficiëntie op hoge snelheid, terwijl de Be Quiet! Dark Rock Pro 2, Be Quiet! Dark Rock Advanced C1 en Scythe Mugen 3 PCGH de beste efficiëntie voor Ivy Bridge op lage snelheid bieden.

Voor Socket 2011 processors met de ventilator op hoge snelheid zijn het opnieuw de Cooler Master TPC-800, Cooler Master Hyper 412S en Be Quiet! Dark Rock Advanced C1 die de beste verhouding tussen koeling en geluidsproductie bieden, op de voet gevolgd door de Noctua NH-D14 en Be Quiet! Dark Rock Pro 2. Bij Socket 2011 op lage draaisnelheid is de top 3 gelijk en vinden we de Be Quiet! Dark Rock Pro 2 en de Cooler Master Hyper 412S op plek vier en vijf.

Cooler Master TPC-800
Gecombineerd met een Scythe Gentle Typhoon 1450rpm ventilator biedt de Cooler Master TPC-800 de beste efficiëntie. Je moet de ventilator er wel zelf los bijkopen.


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*