33 CPU-koelers vergelijkingstest: koel, stil of beide?

33 koelers getest met vernieuwde testmethode

Door


Kleinste budget

En wat als je nóg minder uit wil geven aan een koeler? Negen van de 33 koelers hebben een prijs die gemiddeld lager is dan 40 euro. Al die koelers, zelfs de 18 euro kostende Cooler Master Blizzard T2, koelen duidelijk beter dan de Intel boxed koeler.

Van de goedkope koelers vinden we de beste koelprestaties voor Socket 1155 bij de Gelid Tranquilo Rev. 2 en voor Socket 2011 bij de EKL Alpenföhn Matterhorn Pure. De stilste is de Scythe Big Shuriken, maar enkel op lage draaisnelheid. In het algemeen is de Hyper 412S de stilste.

Dat is overall ook de koeler in dit prijssegment; bij onze efficiëntieberekeningen komt de Hyper 412S zowel voor Socket 1155 als Socket 2011 als beste uit de bus. De vrijwel even dure Gelid Tranquilo Rev. 2 is een goede tweede: hij koelt iets beter, maar is ook wel iets luidruchtiger.

Cooler Master Hyper 412S
De Cooler Master Hyper 412S is de beste koeler onder de 40 euro en ook de beste koeler onder de 60 euro. Uitstekende koeling en een zeer lage geluidsproductie geven een in deze prijsklasse onovertroffen efficiëntie.

Gelid Tranquillo Rev.2
In het segment onder de 40 euro is de Gelid Tranquilo Rev. 2 een goed alternatief voor de Cooler Master Hyper 412S: hij koelt iets beter, maar is wel iets luidruchtiger.


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*