33 CPU-koelers vergelijkingstest: koel, stil of beide?

33 koelers getest met vernieuwde testmethode

Door


Conclusie

Drie CPU-koelers gaan met een Hardware.Info Gold Award naar huis. De Cooler Master TPC-800 is gecombineerd met de Scythe Gentle Typhoon 1450rpm ventilator de meest efficiënt werkende koeler van het stel: een uitstekende combinatie van goede koelprestaties en lage geluidsproductie. De dure Be Quiet! Dark Rock Pro 2 is zijn geld absoluut waard: hij zit in de top 5 van beste koelprestaties, maar is de enige van het vijftal die dan nog relatief stil is De koeler zit echter ook in de top 3 van koelers die op lage snelheid het stilst zijn. De zeer betaalbare Cooler Master Hyper 412S is niet alleen de beste koeler onder de 40 euro, maar ook de beste onder de 60 euro. Dat is een prestatie van formaat.

Er zijn echter ook meerdere Silver Awards uit te delen. De Noctua NH-D14 is zonder enige twijfel het exemplaar met de beste koelcapaciteit. Het is de beste keuze voor overklokkers, maar wel prijzig en niet extreem stil. De Be Quiet! Dark Rock Advanced C1 is een van de twee stilste koelers uit de test, maar wel nog met prima koelresultaten. De DeepCool Neptwin is de best presterende koeler onder de 60 euro. Sterker nog: hij doet niet veel onder voor de 35 euro duurdere Noctua NH-D14. De Gelid Tranquilo Rev. 2 ten slotte is een prima alternatief voor de Cooler Master Hyper 412S.

Klik hier voor een uitgebreide vergelijkingstabel van alle geteste CPU-koelers.


Cooler Master TPC-800
Be Quiet! Dark Rock Pro 2
Cooler Master Hyper 412S


Noctua NH-D14
Be Quiet! Dark Rock Advanced C1
DeepCool Neptwin
Gelid Tranquilo Rev. 2


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*