52 128 GB & 256 GB SSD’s getest en vergeleken

Kies de juiste SSD

Door


PCMark7

PCMark7 maakt gebruik van traces gebaseerd op moderne software uit het Windows 7 tijdperk. Juist omdat deze benchmark gebruikmaakt van echte en ook moderne applicaties, is dit eigenlijk de belangrijkste benchmark om je beslissing welke SSD te kopen op te baseren. Een verschil met PCMark Vantage is dat PCMark7 de traces in real time afspeelt. Daardoor liggen de scores van SSD's dichter bij elkaar, maar komen de resultaten ook veel beter overeen met wat je in de praktijk daadwerkelijk mag verwachten.

 We schreven al dat het gros van de geteste SSD’s tussen de 4900 en 5600 punten scoort. De Samsung 840 Pro 256 GB presteert met 5591 punten het best, gevolgd door de Plextor M5 Pro (5451) en daarna diverse SandForce-gebaseerde SSD’s, zoals de Adata XPG SX900, Corsair Force GT/GS, Kingston HyperX, OCZ Vertex 3 en Intel 520. De OCZ Vector 256GB zit qua score in dit rijtje snelle SandForce SSD's. De twee Crucial v4’s zijn met scores rond de 3600 punten duidelijk hekkensluiter, maar ook de OCZ Petrol 256 GB (4097 punten) en de OCZ Agility 4 (4681 punten) zitten onder de gebruikelijke niveaus.

 De Windows Defender test is gebaseerd op een trace waarbij Windows Defender een quick scan doet van een systeem.

 De importing pictures test is gebaseerd op een trace waarbij een USB-stick met 68 foto's (434 MB in totaal) wordt geïmporteerd in Windows Live Photo Gallery, waarbij de afbeeldingen worden gekopiëerd en geïndexeerd en er thumbnails worden aangemaakt.

De video editing test is gebaseerd op een trace waarbij een HD-video wordt geëxporteerd vanuit Windows Live Movie Maker. Deze film is gebaseerd op eerder geïmporteerde 1080i MPEG2 video's van een Sony HDR-HC3 camera.


Vergelijken

In deze review besproken 51 producten

  Meer producten (51)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*