Microsoft Surface RT review: de eerste Microsoft tablet

De tablet-benchmark van Microsoft

Door


Conclusie

De Microsoft Surface laat ons met een wat dubbel gevoel achter. De hardware en meer bepaald de buitenkant is het sterke punt van dit product. De handige kickstand, de doordachte magnetische bevestiging van het toetsenbord en de volledige USB-aansluiting zijn behoorlijke pluspunten van dit apparaat en ook de Nvidia Tegra-processor werkt mede dankzij het flashgeheugen vlotjes.

Microsoft Surface RT 32GB (7XR-00027)

Het zwakke punt is juist de software, iets wat je nou net niet zou verwachten van de grootste softwarefabrikant ter wereld. Windows RT lijkt weliswaar heel erg op Windows 8, maar de beperking dat je eigenlijk alleen Word, Excel, PowerPoint en OneNote op de desktop kunt gebruiken en dat de Windows Store nog niet volwassen genoeg is om in alle behoeften te voorzien maakt dat dit een zwaarwegend minpunt is van de Surface RT.

Oftewel als Microsoft de Surface RT had uitgerust met een Intel Atom energiezuinige X86-processor en gecombineerd had met Windows 8 dan was het een veel interessanter apparaat geweest. Buiten dat: 32 GB is in de praktijk te weinig, zeker omdat er eigenlijk maar de helft voor je eigen bestanden beschikbaar is. Kies voor de 64 GB-variant of – als je die te duur vindt – bedenk dat je dan relatief snel een MicroSD-kaartje nodig gaat hebben om de opslag van het apparaat uit te breiden.  


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Microsoft Surface RT 32GB (7XR-00027)

Tablet, Nvidia Tegra 3, 2 GB, 10.6 inch, 1366x768, Touchscreen, Nvidia GeForce ULP, 32 GB, 682 gram, Windows

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*