32 32/64GB USB 3.0 geheugensticks test: welke zijn écht snel?

Opvallend grote prestatieverschillen bij USB 3.0 sticks

Door


Conclusie

Vooraf kunnen we opmerken dat de prijzen van de geteste USB 3.0 sticks feitelijk over de hele linie te hoog zijn. In vergelijking met SSD’s krijg je bij deze producten minder capaciteit en (veel) lagere prestaties. Bovendien bieden SSD’s mogelijkheden als wear leveling om de levensduur te vergroten. Het is een kwestie van tijd eer je beter een kleine SSD in een externe behuizing kan stoppen, dan een geheugenstick te gebruiken. Uiteraard blijven sticks het voordeel van hun kleine formaat houden.

De twee snelste USB 3.0 sticks in de test zijn de Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64GB en de Sandisk Cruzer Extreme 32 GB en 64GB. De Kingston kost omgerekend echter € 1,35 per GB, terwijl je de 64GB uitvoering van Sandisk voor € 1,16 per GB in je zak steekt.  Beide duidelijk duurder dan gemiddeld, maar Sandisk is dan nog net wat vriendelijker geprijsd. De 32 GB uitvoering kost gemiddeld € 45. De Transcend JetFlash 780 32GB is een ietwat voordeliger en vrijwel even snel alternatief.

Ben je op zoek naar een veel goedkopere stick (ruim minder dan € 1 per GB), dan blijven nog maar 14 van de 32 sticks over. De snelste van de goedkope sticks is de takeMS MEM-Drive Easy III 64GB. Sterker nog: met een gemiddelde prijs van € 0,68 per GB is het de goedkoopste stick uit de test!

Een aantal bijzondere sticks krijgt een eervolle vermelding: de LaCie Rugged Key en XtremKey lijken hun claims van onverwoestbaar het best waar te maken en bieden beide ook uitstekende prestaties. Je moet er wel wat dieper voor in de buidel tasten. Wie een vrijwel onverwoestbare stick zoekt, heeft aan de Corsair Survivor Stealth een goedkoper alternatief.

Klik hier voor een uitgebreide vergelijkingstabel van 32 geteste USB 3.0 sticks.


Sandisk Cruzer Extreme 32GB / 64GB
Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64GB


Transcend JetFlash 780 32GB


takeMS MEM-Drive Easy III 64GB


Vergelijken

In deze review besproken 32 producten

  Meer producten (32)  

Lees ook deze usb-stick artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*