Intel Core i7 4770K / Core i5 4670K / Core i5 4430 review: Haswell getest

Intels 4de generatie core processors getest

Door


Inleiding

Komende dinsdag, 4 juni, is het eindelijk zo ver: dan introduceert Intel haar vierde generatie Core-processors, bij de lezers van Hardware.Info natuurlijk beter bekend als Haswell. Morgen, 2 juni, gaan de nieuwe CPU's al bij een aantal geselecteerde winkels, waaronder Informatique in Nederland en Tones in België middels speciale zondagopeningen in de verkoop. En vandaag, 1 juni, mogen we je al exact vertellen welke prestaties je op de desktop van Haswell mag verwachten, met een uitgebreide, 49 pagina's tellende test van de Intel Core i7 4770K, Core i5 4670K en Core i5 4430 processors, waarbij de eerste twee uiteraard de officiële opvolgers van de Core i7 3770K en Core i5 3570K zijn. 


Wie de afgelopen weken en maanden het nieuws rond Haswell op de voet heeft gevolgd, zal de ins en outs van de nieuwe processors wellicht al kennen. Klik dan vooral direct door naar pagina 13, waar we beginnen met de benchmarks. Op de eerste twaalf pagina's van deze review zetten we eerst alle achtergrondinformatie van Haswell nog eens op een rijtje, grotendeels overgenomen uit onze eerdere preview maar geactualiseerd met de laatste informatie.

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Tones.be, waar men inmiddels passend afscheid heeft genomen van de derde generatie Core-processors.

Vergeet ook niet onze uitgebreide review van 33 voor Haswell geschikte moederborden te lezen.


Vergelijken

In deze review besproken vier producten

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*