Logitech G700s vs. Corsair M95 gaming muizen review

Muizen van een zwaar kaliber

Door


Inleiding

Gaming muizen met veel knoppen worden steeds meer mainstream. Ze zijn zelfs zo populair dat van eerder uitgebrachte producten nieuwe versies op de markt komen. Zo ook de Logitech G700s en Corsair M95 gaming muizen. Deze waren voorheen beide voorzien van 5700 DPI, maar hebben nu een nieuwe sensor met 8200 DPI. Wij gingen op zoek naar de verschillen.


We wilden deze review al eerder publiceren, maar moesten vanwege een probleem met de Corsair M95 muis wachten op een firmware update. De sensor in deze muis had een zeer grote vertraging tussen beweging van de muis en de cursor met firmware 2.16. Gelukkig is dat nu opgelost met firmware versie 2.24. Als je in het bezit bent van deze muis, is het dus aan te raden om te upgraden.

Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse
Links de G700s, rechts de M95

Beide producten hebben veel knoppen: 13 voor de Logitech G700s en 15 stuks voor de Corsair M95. De prijs van beide producten komt dicht bij elkaar in de buurt met respectievelijk 99 en 86 euro gemiddeld. Voor de iets hogere prijs van de G700s krijg je draadloze functionaliteit en een uitgebreid scrolwiel als extra. Hij werkt draadloos met behulp van een nano receiver. Je kunt dit echter ook omzeilen met een micro-USB kabel. Beide zijn voorzien van dezelfde Avago ADNS-9800 sensor. Al weten we dat bij de G700s niet helemaal zeker, omdat Logitech soortgelijke specificaties niet bekend maakt. Bekend is wel dat ze niet zomaar een sensor gebruiken, maar die meestal optimaliseren voor hun muizen.


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Corsair Vengeance M95 Black

Laser, 8200 dpi

Specificaties

Corsair Vengeance M95 White

Laser, 8200 dpi

Specificaties Testresultaten Reviews

Logitech G700s Rechargeable Gaming Mouse

Draadloos, Laser, 8200 dpi

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*