Corsair Vengeance K70 Gaming Keyboard review

Mechanisch gaming keyboard van zwaar kaliber

Door


Inleiding

Mechanische toetsenborden worden steeds breder en makkelijker verkrijgbaar. Importeren uit het buitenland was voorheen de enige optie, maar nu fabrikanten zoals Corsair een eigen assortiment hebben is dat niet meer het geval. Als opvolger voor het K60 mechanische toetsenbord hebben ze nu de K70 geïntroduceerd. Deze heeft een polssteun over de hele breedte en komt standaard met Cherry MX Red toetsen. In de toekomst komt dit toetsenbord ook met Cherry MX Brown en MX Blue toetsen op de markt.


Naast zilver is de K70 ook in volledig zwart verkrijgbaar. Samen met de rode verlichting in de toetsen geeft dat een luxe uitstraling. De zilverkleurige versie heeft zwarte toetsen met daaronder blauwe verlichting. De basis wordt gevormd door een geborsteld aluminium bovenplaat met daaronder een plastic kuip. De toetsen liggen niet in het toetsenbord, maar steken daar bovenuit. Er zijn geen extra gaming toetsen aanwezig. Daarvoor zou je kunnen kijken naar de grotere broer van de K70, het K95 toetsenbord, die de K90 van Corsair opvolgt.

Corsair Vengeance K70 Black

Het grootste verschil met de K60 is de verlichting onder de toetsen en de polssteun die nu over de hele breedte aanwezig is. De K60 heeft alleen een polssteun voor het linkergedeelte van het toetsenbord. Daarin zitten tevens de extra toetsen verwerkt die het AWSD gedeelte en de cijfers 1 tot 6 extra kenmerken. De K70 heeft deze extra toetsen ook, maar kunnen niet bewaard worden in de afneembare polssteun. De functie toetsen zijn niet meer uitgevoerd met dome switches zoals bij de K60, maar volledig mechanisch in de K70.

Corsair Vengeance K70 Black
De polssteun is afneembaar


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Corsair Vengeance K70 Black

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Corsair Vengeance K70 Silver

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*