Netgear ProSafe XS708E review: switchen met 10 Gbit

Razendsnel data versturen, met een flink verbruik

Door


Test

Als je op dit moment al wilt overstappen naar 10 Gbit, dan ben je dus al bij al toch nog wel enkele duizenden euro's kwijt. Om eens te kijken wat je hebt aan een dergelijke investering, hebben we de ProSafe XS708E eens op de testbank gelegd. We hebben hiervoor de testsuite IxChariot gebruikt, die we onder andere ook gebruiken om routers te testen. We hebben zowel half duplex als full duplex getest.

We hebben er daarnaast voor gekozen om met meerdere batchgroottes te testen. Het script waarmee we normaal gesproken bekabelde verbindingen testen maakt gebruik van een 'bestand' dat 1 Mbit groot is. Dat hebben we voor deze test allereerst verkleind naar 10 en 100 Kbit, en vervolgens vergroot naar 10 Mbit, 1 Gbit en 10 Gbit. Hieronder hebben we in een tabel gezet welke scores we halen bij welke batchgrootte. We hebben dit getest met behulp van twee systemen, die beide voorzien zijn van een Intel X540-T2 PCIe-adapter. Beide adapters zijn zo ingesteld dat ze gebruikmaken van zogeheten Jumbo frames.

Batchgrootte 10 Kbit 100 Kbit 1 Mbit 10 Mbit 1 Gbit
Half duplex 670 Mbps 4,2 Gbps 7,5 Gbps 8 Gbps 8 Gbps
Full duplex 1,5 Gbps 8,1 Gbps 9,2 Gbps 12,8 Gbps 12,8 Gbps

Als je naar de tabel kijkt, is het eerste wat opvalt dat er een correlatie lijkt te bestaan tussen batchgrootte en bandbreedte, maar dat dit niet oneindig door lijkt te schalen. Aan de andere kant zien we dat full duplex bij de kleinere batches zorgt voor een verdubbeling van de doorvoersnelheid, terwijl dat niet meer het geval is als je verder naar rechts gaat in de tabel. De maximale doorvoersnelheden van 10 Gbps en 20 Gbps worden bij onze tests niet gehaald. Half duplex komt de Netgear ProSafe XS708E nog behoorlijk in de buurt. Bij full duplex zien we een score die zo'n 50% hoger ligt dan de half duplex snelheid.

Iets waar we wel even een beetje van schrokken, was het stroomverbruik. Dat is met bijna 38 watt in idle wel erg hoog vergeleken met 8-poorts gigabitswitches, die vaak onder de 5 watt blijven.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Netgear ProSafe XS708E

10000 Mbit/s, 8 x

Specificaties Testresultaten Reviews

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*