Netgear ProSafe XS708E review: switchen met 10 Gbit

Razendsnel data versturen, met een flink verbruik

Door


Conclusie

De Netgear ProSafe XS708E en 10 Gbit als geheel zijn vooralsnog met name op de zakelijke markt gericht. De meeste consumenten zullen niet over de benodigde hardware beschikken. De aanschaf daarvan kan behoorlijk in de papieren lopen, dus dat zien we ook nog niet zo heel erg snel gebeuren. Maar goed, dat zie je bij heel veel nieuwe standaarden. Het heeft tijd nodig voor het van boven naar beneden in de markt is doorgedruppeld. De switch op zich is in ieder geval niet zo duur als je wellicht zou verwachten, zeker niet als je het vergelijkt met de prijs van de netwerkkaarten die je ervoor nodig hebt.

Onze tests wijzen uit dat de ProSafe XS708E half duplex een heel eind komt. Op full duplex zijn de snelheden relatief gezien wat minder, maar ook daar zien we uitstekende resultaten. Als je veel met hele kleine bestanden werkt, dan heeft de Netgear aanzienlijk meer problemen. Dat is echter normaal bij switches.

Het stroomverbruik lijkt in eerste instantie abnormaal hoog. Tenminste, als we het vergelijken met de 8-poorts gigabitswitches die we gewend zijn. Of dat kenmerkend is voor 10 Gbit, of dat dit aan dit specifieke exemplaar ligt, kunnen we nog niet zeggen. Deze Netgear is immers de eerste die we hebben getest. Bij de volgende zal er dus meer duidelijk worden.    

Netgear ProSafe XS708E


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Netgear ProSafe XS708E

10000 Mbit/s, 8 x

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

520,04 €

gem. 531,19 €
3 shops, geen voorraad

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*