Drie alternatieven voor de Microsoft Surface Pro: Acer Aspire P3, Lenovo Yoga 11s en Toshiba WT310

Generatie Y

Door


Toshiba WT310 (Techniek)

Ook de Toshiba WT310 maakt gebruik van de nieuwe Y-generatie Core-processors van Intel. In dit geval een Core i5-3339Y, dezelfde chip die ook Lenovo heeft toegepast in de Yoga 11s. Naast deze ‘krachtige’ versie brengt het Japanse bedrijf ook een tweede variant van de WT310 op de markt, met een veel lager prijskaartje. Deze WT310-10U heeft net als deze duurdere WT310-108 4 GB werkgeheugen en een 128 GB SSD, maar de Core i5 is vervangen door een Celeron 847. Dat is een trage Sandy Bridge-gebaseerde Celeron die qua prestaties nauwelijks een deuk in een pakje boter slaat.

Toshiba WT310-108
Alle aansluitingen keurig op een rijtje.

Hij is sneller dan een Atom, maar daar is alles mee gezegd. Door de SSD worden de lage prestaties wel een beetje gemaskeerd en dus als je doel is: beetje internet, beetje Office dan is het wellicht nog niet eens zo’n gekke keuze omdat je wel een Full HD-scherm, 128 GB SSD en 4 GB werkgeheugen krijgt. Als we heel eerlijk zijn, de Core i3 uit de Acer had deze configuratie niet misstaan, maar de Celeron is wat ons betreft te langzaam.

De overige techniek heeft Toshiba prima keuzes gemaakt: een vlotte mSATA SSD uit de eigen fabriek met een capaciteit van 128 GB en een Intel Centrino 6235 WiFi-kaartje met compatibiliteit voor 2,4 en 5 GHz en een maximale doorvoersnelheid van 300 Mbit/s.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*