Drie alternatieven voor de Microsoft Surface Pro: Acer Aspire P3, Lenovo Yoga 11s en Toshiba WT310

Generatie Y

Door


Acer Aspire P3

Hoe je een scherpe prijs moet realiseren weten ze wel bij Acer. De Aspire P3 is daar ook weer een prima voorbeeld van: een slanke tablet, standaard geleverd met een toetsenbord dock. De vanafprijs is slechts 599 euro en dat is zeker vergeleken met alle andere modellen in deze test, maar ook met het aanbod op de markt verassend goedkoop. Bij andere merken zit je dan in de klasse van Windows-tablets die gebaseerd zijn op een Intel Atom en dat is qua prestaties toch wel een compleet ander niveau. De Intel Core i3-3229Y aan boord van deze Acer doet het duidelijk beter.

Acer Aspire P3-171-3322Y2G06as
Een bijpassende sleeve met keyboard wordt standaard meegeleverd.

De tablet wordt standaard geleverd met een keyboard sleeve. Je plaatst de Aspire P3 in de aluminium rand en daarna wordt hij een geheel met de omslag. Het toetsenbord wordt niet via een kabel met de tablet gekoppeld, maar via Bluetooth en heeft ook zijn eigen accu: oftewel je moet hem af en toe even opladen via het meegeleverde kabeltje. De sleeve werkt prima en is een stuk stabieler dan de constructie van Microsoft. Een echte laptopvervanger is het zeker niet. De resolutie van het scherm (1366x768) is net voldoende voor dit schermformaat. Meer pixels zou prettig zijn, zeker omdat 768 pixels in de hoogte eigenlijk net te weinig is. Aan de andere kant: het prijskaartje van de Aspire P3 is laag.

Acer Aspire P3-171-3322Y2G06as
1366x768 pixels: de grootste makke van deze tablet

De buitenkant van de sleeve is gemaakt van kunstleer en heeft een lusje om een stylus (niet meegeleverd) op te bergen. De aanslag van het keyboard is niet heel erg geweldig en Acer heeft geen alternatief voor een muis in de vorm van een touchpad of trackpoint aangebracht. Uiteraard zou je hem wel in combinatie met een draadloze muis kunnen gebruiken of je vingers het werk kunnen laten doen op het touchscreen.

De tablet is met zijn 11,6 inch scherm relatief groot als je hem vergelijkt met andere populaire tablets. Maar de dikte van net iets meer dan een centimeter maakt hem slank genoeg en ook het gewicht van 785 gram maakt hem prima bruikbaar. Aan de voorkant vind je een HD-videocamera en aan de achterkant is een 5 megapixel exemplaar geplaatst. Een belangrijk voordeel van Windows-tablets zijn over het algemeen de aansluitmogelijkheden. Daar biedt Acer er helaas niet heel veel van: USB 3.0 en micro HDMI zijn beschikbaar, een microSD- of SD-geheugenkaartlezer ontbreekt. Dat laatste is zeker in het geval van de goedkope variant een behoorlijk groot nadeel.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*