Drie alternatieven voor de Microsoft Surface Pro: Acer Aspire P3, Lenovo Yoga 11s en Toshiba WT310

Generatie Y

Door


Acer Aspire P3 (Techniek)

Het IPS-scherm van de Aspire P3 is 11,6 inch groot (een inch groter dan de Surface Pro) en heeft een resolutie van 1366x768 pixels. Op dat vlak is het dus allesbehalve een gelijkwaardige concurrent voor het product van Microsoft en deze zuinige processor is natuurlijk ook een stukje trager.

De vanafprijs van 599 euro klinkt natuurlijk wel heel erg goed, maar wij zouden de iets hoger gepositioneerde variant van dit model aanraden. Die kost 100 euro meer (699 euro dus), maar heeft ook betere specificaties. De instapversie heeft namelijk slechts een 60 GB SSD én 2 GB werkgeheugen. Daar hou je maar 26,5 GB van over als je begint met het gebruik. Wat ons betreft te weinig en dan is de duurdere variant met 4 GB aan boord en 128 GB opslag een veel aantrekkelijker keuze. Vanwege de beperkte opslagcapaciteit levert Acer recovery schijfjes mee. De SSD die Acer heeft toegepast komt uit Intel's SSD 525-serie. De draadloze techniek heeft Acer vrij goed voor elkaar: de Atheros-adapter ondersteunt zowel 2,4 als 5 GHz-netwerken.  

Acer Aspire P3-171-3322Y2G06as
Een strakke, slanke tablet.

Het scherm wordt aangestuurd vanuit de Intel Core i3-processor via de HD Graphics 4000 grafische techniek. Dat maakt het geen racemonster op grafisch vlak, maar functioneel voor de meeste standaard toepassingen. Net als bij veel andere pc-gebaseerde tablets is de werktijd op de accu een beetje de achilleshiel. Doe je het rustig aan dan is een uur of 6 haalbaar, maar verg je veel van de tablet dan is hij stukken sneller leeg.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*