Drie alternatieven voor de Microsoft Surface Pro: Acer Aspire P3, Lenovo Yoga 11s en Toshiba WT310

Generatie Y

Door


Lenovo Yoga 11s

Eveneens een model uit de Y-generatie is de Lenovo 11s. Het broertje van de Lenovo Yoga 13 die we een tijdje geleden hebben bekeken. Dat is een 13,3 inch gebaseerde convertible laptop, maar deze Yoga is dus een heel stuk kleiner en compacter dankzij het 11,6 inch scherm. Dit is niet de eerste Yoga met dit schermformaat, de oorspronkelijke versie had een Nvidia Tegra-processor aan boord en was voorzien van Windows RT. Deze nieuwe versie heeft een volledige versie van Windows 8 aan boord en is dankzij de Core i5-3339Y een relatief krachtige tablet.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S 20246
Zo is het een 'gewone' laptop.

Het bijzondere van deze tablet is het scharnier. Je kunt het keyboard 360 graden draaien waardoor het of een gewone laptop is, of een tablet, of een tussenvorm. Hét grote voordeel van de Yoga 11s is dat het toetsenbord altijd in de buurt is. Je kúnt het niet vergeten en door het relatief kleine formaat is hij prettig in het gebruik. Nadeel is wel dat het gewicht van de Yoga 11s aan de hoge kant is: 1,35 kilo.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S 20246
Het slimme scharnier zorgt voor veel mogelijkheden.

Het is wat vreemd dat de toetsen aan de achterkant zitten wanneer je het scherm omklapt. Je kan dit ook positief benaderen en het als een soort massage voor je vingers kunnen zien. Het toetsenbord wordt natuurlijk uitgeschakeld als je het scherm omklapt.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S 20246
Zo kun je hem als een soort videospeler gebruiken,

Het scherm van de Lenovo 11S is ook wat groter dan de Surface Pro: 11,6 inch versus 10,6 inch. De beeldweergave van het scherm is prima, dankzij de toepassing van de IPS-techniek. De resolutie valt echter tegen: 1366x768 pixels. We hadden zeker voor dit prijsniveau een wat beter beeldscherm verwacht. Werken met de Lenovo Yoga 11s is een zeer prettige ervaring. Het keyboard en touchpad zijn uitstekend, zoals gebruikelijk bij dit merk.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S 20246
En zo is het een tablet.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*