Drie alternatieven voor de Microsoft Surface Pro: Acer Aspire P3, Lenovo Yoga 11s en Toshiba WT310

Generatie Y

Door


Yoga 11s (Techniek)

Voor de techniek heeft ook Lenovo gebruikgemaakt van de nieuwe Y-klasse processors van Intel. In dit geval een Core i5-3339Y. Dat klinkt als meer dan de standaard Ultrabook processors Core i5-3317U of Core i5-3337U. In de praktijk is deze chip weliswaar zuiniger maar ook wel wat minder krachtig dan de hoger genummerde modellen. De Yoga 11s wordt geleverd met een Samsung PM830 SSD met een capaciteit van 128 GB. Een prima keuze wat ons betreft.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S 20246
Keyboard achterop: massage voor je handen.

Als je het vergelijkt met de andere modellen in deze test is het aantal aansluitingen van de Yoga 11s prima, maar vergeleken met een laptop is het misschien wat beperkt. De belangrijkste aansluiting die ontbreekt is een vaste netwerkaansluiting. Daarvoor kun je natuurlijk een van de twee USB-aansluitingen gebruiken en daarop een verloopje plaatsen.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S 20246
Dichtgeklapt: niets bijzonders te zien.

De Lenovo Yoga 11s heeft zowel een USB 3.0 als een USB 2.0-aansluitingen. Verder heeft hij een standaard SD-kaartlezer en een gewone HDMI-aansluiting. Opvallend is de voedingsaansluiting. Die is niet rond maar rechthoekig, ongeveer zo groot als een usb-stekker. Dat werkt prima, maar waar je de kleine voedingsplugjes onnadenkend bij andere laptops en tablets in de hoofdtelefoonaansluiting kan steken, verwissel je deze makkelijk met USB.

De Lenovo Yoga 11s heeft echter een zeer belangrijk nadeel. Het ontbreken van de gigabit-aansluiting kunnen we hem nog wel vergeven, maar we hadden gehoopt dat er wat meer aandacht was besteed aan de draadloze techniek. Dat is niet het geval: er is een teleurstellende USB 2.0 802.11n 150 Mbit 2,4 Ghz-adapter ingebouwd. Zeker omdat je dit apparaat juist draadloos gaat gebruiken is het jammer dat Lenovo het op dit onderdeel laat afweten.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*