Drie alternatieven voor de Microsoft Surface Pro: Acer Aspire P3, Lenovo Yoga 11s en Toshiba WT310

Generatie Y

Door


Toshiba WT310

Toshiba voert verschillende serienamen: Satellite voor de consumentenlaptops, Satellite Pro voor de kleinzakelijke, Tecra voor de zeer zakelijke en Portégé voor de dunste en meest luxe modellen. Een product zonder serienaam is dus al zeer opmerkelijk, zeker als het een productcategorie betreft waar we van Toshiba toch wel meer dan één product in gaan verwachten.

De WT310 is een beetje een afwijkend product, maar wellicht nog wel het meest te vergelijken met de Microsoft Surface Pro. Het is namelijk een echte Windows-tablet. Net als het product van Microsoft wordt hij zonder toetsenbord geleverd. Waar Microsoft ook penbediening heeft ingebouwd, is dat niet het geval bij de WT310.

Toshiba WT310-108

Dat zit wel bij de Portégé Z10t, het zustermodel van de WT310 en uitgerust met een toetsenbord dock en een bijpassende stylus. Dat product komt spoedig op de markt en is wat duurder dan deze WT310. Het Portégé-keyboard komt in de toekomst ook als accessoire beschikbaar. In diezelfde lijst vind je ook een losse dock: die onder andere een vaste netwerkaansluiting, USB en HDMI-biedt. Handig als je hem onderweg als echte tablet gebruikt en hem op je werkplek wilt koppelen aan een groot scherm en toetsenbord. Een belangrijk verschil met de andere tablet: op de dock zit een echte netwerkpoort waardoor de tablet makkelijker via het netwerk beheerd kan worden. Dit in tegenstelling tot andere tablets waar dit vaak via een in de dock ingebouwde USB-adapter wordt geregeld.

Toshiba WT310-108

Het 11-inch IPS-paneel heeft een Full HD-resolutie (1920x1080) en dat is toch wel een heel erg groot voordeel van de Toshiba. Ook is het prettig dat de aansluitingen van deze tablet netjes allemaal aan één kant zijn gegroepeerd samen met de knoppen van de tablet. Je hebt USB 3.0, een standaardformaat SD-geheugenkaartlezer en een USB 3.0-aansluiting tot je beschikking. Het gewicht van de Toshiba WT310 is met 800 gram voor een tablet met deze functionaliteit relatief licht. Net als de Surface Pro is op de WT310 Windows 8 Pro geïnstalleerd. 


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*