ElitePad 900 inclusief accessoires review: super veelzijdig

Windows 8 tablet met veel mogelijkheden

Door


Inleiding

Enige tijd geleden bespraken we de HP ElitePad, een Windows-tablet met een aantrekkelijk, aluminium design. Behalve het Windows 8 besturingssysteem en de Atom-processor heeft hij nog veel meer mogelijkheden in petto. De functies van de tablet zelf kwamen al aan bod in het genoemde artikel, maar nu hebben we ook de kans gehad om een aantal accessoires te bekijken, waarmee de ElitePad nog wat extra mogelijkheden krijgt. Zeker voor een zakelijk product is dat interessant om nader te onderzoeken, en in het geval van de ElitePad blijkt dat sommige accessoires zeer de moeite waard zijn.


HP ElitePad 900 (D4T10AW)
De HP ElitePad 900.

Als je de naam Elite hoort in combinatie met de naam HP, dan weet je misschien al dat het om producten gaat die in eerste instantie gericht zijn op de zakelijke markt. Je hebt onder andere Elitebooks, dat zijn de zakelijke notebooks van het merk en dit is dus een zakelijke tablet. Nu is er natuurlijk niets mis mee als je ‘zaak’ uit precies één persoon bestaat die directeur, eigenaar en (bijvoorbeeld) hoofd verkoop is, waarmee hij of zij al het werk doet om zo’n product aan te schaffen. Zeker als je een laptop zakelijk gebruikt en het gemak ziet van bijvoorbeeld een dockingstation, dan zijn de Elitebooks in de regel een uitstekende keuze, zij het een met een stevig prijskaartje.

Dat geldt ook voor deze ElitePad, die bovendien een van de mooiste Windows 8-tablets op de markt is. Hij heeft wel één belangrijk nadeel: de beperkte resolutie van het scherm van 1280x800 pixels. Daardoor werkt de snap-mogelijkheid van Windows (om twee apps naast elkaar te gebruiken) niet. Het gewicht van de ElitePad is met 640 gram vergelijkbaar met dat van een iPad.

HP ElitePad Productivity Jacket
De accessoires zorgen voor nieuwe gebruiksmogelijkheden.

Op het eerste oog zijn de aansluitmogelijkheden erg beperkt: aan de onderkant een speciale dockconnector, onder een afdekklepje nog een MicroSD-slot en een sleuf voor een een MicroSIM wanneer de ElitePad uitgerust is met 3G. NFC is ook ingebouwd in het apparaatje; verder verschillende de diverse varianten qua hoeveelheid opslag en Windows 8-versie.

De dock-connector en de naam Elite geven echter al aan dat het hiermee bepaald niet ophoudt. De ElitePad zelf is maar een deel van het echte product. HP biedt er namelijk een groot aantal accessoires bij aan, waarmee het een veel veelzijdiger apparaat wordt, dat je ook op andere manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld integratie in een kantooromgeving of voor gebruik buiten de deur. Met de ElitePad krijg je alvast twee adapters meegeleverd: de ene is (natuurlijk) een voedingsadapter en via de andere kun je op de dock-connector een USB-apparaat aansluiten. Meer lees je in de uitgebreide review van de ElitePad 900. Op de volgende pagina's gaan we in op de zaken waarmee je dit product nog verder kan aanpassen.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*