Icy Box IB-WF200HD review: betaalbare WiFi-schijf met USB 3.0

Goedkoop zelf een WiFi-schijf maken.

Door


Inleiding

Het aanbod van externe harde schijven met WiFi groeit. Nadat we eerder al de Startech.com S2510U2W en de Patriot Gauntlet hebben besproken, is het nu de beurt aan Icy Box. Het Duitse RaidSonic stuurde ons de IB-WF200HD, die we in dit artikel nader bekijken.


Net als de eerdere producten is dit een losse behuizing. Om het kastje in gebruik te nemen, heb je er een losse 2,5 inch harde schijf of SSD voor nodig. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je hem combineert met een 500 of 1 TB harde schijf, een SSHD neemt of een SSD in bouwt. In ons geval kozen we voor het laatste, want dan kunnen we goed de prestaties meten.

De vormgeving van het kastje is op het eerste oog weinig verassend: zwart en iets dikker en groter dan de gemiddelde moderne externe harde schijf. In totaal weegt het kastje 182 gram en daar komt dan de schijf die je inbouwt nog bij. Het totaalgewicht zal dan nog zo’n 100 gram zwaarder worden. Dus in totaal zo'n 280 gram.

RaidSonic Icy Box WF200HD

Het kastje heeft een USB 3.0-aansluiting en met een ingebouwde OCZ Vertex 4 128 GB SSD zien we keurige prestaties terug bij onze doorvoertests: lezen en schrijven met 200 MB/s. Dat is wellicht niet helemaal het onderste uit de kan, maar voor een externe harde schijf is dat prima. Die USB 3.0-aansluiting is ook een groot voordeel ten opzichte van de Startech.com, want die had slechts USB 2.0 en dat merk je bij het overzetten van grote hoeveelheden data.

RaidSonic Icy Box WF200HD


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

RaidSonic Icy Box WF200HD

Lege behuizing, 0 GB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze externe harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*