9 speakersets getest: een nieuw geluid

PC-speakeraanbod wordt weer iets diverser

Door


Conclusie

De speakersets die in dit artikel besproken zijn, laten zich lastig één op één vergelijken. De prijzen lopen uiteen van zo’n 60 euro tot bijna 200 euro en er zijn 2.0 en 2.1 sets. Gelukkig testen we al heel wat jaren PC-speakers bij Hardware.Info en gezien de weinige veranderingen door de jaren heen, kunnen we elke set prima op de eigen merites beoordelen, tegen de achtergrond van de rest van de markt. Een aantal modellen springt er dan uit.

De Edifier Studio 6 Plus is niet voor iedere PC situatie geschikt, maar biedt wel een uitstekende geluidskwaliteit. Het korte snoer met de onhandige stekker die de twee verbindt is een dermate groot minpunt dat we de Gold Award in de kast laten, maar een Silver Award heeft Edifier hiermee zeker binnen. Die is er ook voor Logitech; de Z553 is een eigenzinnige set waarvan de vormgeving niet iedereen zal aanspreken, maar in zijn prijsklasse presteert hij uitstekend en prefereren we hem misschien zelfs wel boven de duurdere, eerdere geteste Z623.

De Edifier C2XD evenaart de Z553 naar onze mening net niet qua geluid, maar biedt wel veel aansluitingen en prettige bediening – je krijgt veel mogelijkheden voor een relatief bescheiden bedrag en dan is een Bronze Award op zijn plaats. De Edifier R1600T Plus en de Hercules XPS 2.0 DJ 60 Set krijgen een eervolle vermelding; als je ruimte beperkt is, maar je wilt wel kwalitatief betere speakers dan standaard PC-speakers, zijn deze zeker het overwegen waard. Heb je echter iets meer plek, dan raden we toch de Hercules XPS 2.0 DJ Monitors aan, die we eerder al beloonden met een Silver Award en die na deze test een extra oppoetsbeurt krijgt.

Edifier Studio 6 Plus
Hercules XPS 80 DJ Monitors
Logitech Z553
Edifier C2XD

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*