Corsair Vengeance K95 toetsenbord review

De opvolger van de Vengeance K90 op de testbank

Door


Inleiding

Onlangs bekeken we het Corsair K70 toetsenbord als opvolger van de K60. In deze review besteden we aandacht aan de grotere broer van de K70 en opvolger van de K90, de Corsair K95. Deze is ook voorzien van mechanische Cherry MX Red toetsen met verlichting. Een toevoeging zijn de achttien extra gamingtoetsen voor macro’s aan de linkerzijde. Een polssteun is aanwezig over de hele breedte.


Ondanks dat de K70 in twee kleurvarianten verkrijgbaar is, wordt de K95 alleen aangeboden in het zwart met witte verlichting onder de toetsen. Deze combinatie geeft net als bij de zwarte K70 een luxe uitstraling. De basis wordt gevormd door een geborsteld aluminium bovenplaat met daaronder een plastic kuip. De toetsen liggen niet in het toetsenbord, maar steken daar bovenuit. De polssteun is afneembaar, maar kan ook extra vastgezet worden met schroeven.

Corsair Vengeance K95

Een voordeel van de K95 tegenover zijn voorganger (de K90) is dat de functietoetsen niet meer uitgevoerd zijn met rubber dome switches maar nu ook mechanisch zijn. De gaming toetsen aan de linkerkant zijn een extra toevoeging voor gamers die een uitgebreid arsenaal aan macro’s kwijt willen voor roleplaying games zoals Diablo III en World of Warcraft. Het kan ook goed van pas komen voor sneltoetsen in bijvoorbeeld Photoshop. Opvallend is wel dat dit gedeelte niet voorzien is van een aluminium bovenzijde, maar van plastic is. Dat neemt toch iets weg van de luxe uitstraling dat het aluminium heeft.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Corsair Vengeance K70 Black

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Corsair Vengeance K95

Toetsenbord, Qwerty US, Mechanisch toetsenbord

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*