Roccat Ryos MK Glow review

Roccat's eerste mechanische toetsenbord

Door


Layout en mogelijkheden

Het ontwerp van de Ryos MK Glow lijkt erg veel op dat van de Isku FX. De indeling is hierdoor erg vergelijkbaar. De mediatoetsen zijn in dit model ondergebracht onder de F1 tot F11 toetsen. De mediafuncties kunnen hierdoor alleen bereikt worden door ook de FN-toets in te drukken. Dat is wat ons betreft geen verbetering. Zeker niet aangezien Corsair al sinds de K60 en K90 hun mechanische toetsenborden voorziet van losse mediatoetsen. Roccat heeft de bovenzijde van de Ryos MK voorzien van glimmend plastic met daarbovenop een matte laag met ronde gaatjes. Dit hebben ze speciaal gedaan om zichtbare vingerafdrukken tegen te gaan, maar toch een semi-glimmend oppervlak te bewerkstelligen. Op de polssteun is een glimmende rand aanwezig die wel vingerafdrukevoelig is. Helaas zijn hierop ook al gauw kleine krasjes zichtbaar.

Roccat Ryos MK Glow Black
De polssteun met matte laag en de duimknoppen

Voor meer controle over een spel zijn gamingtoetsen aanwezig onder de spatiebalk en aan de zijkant van het toetsenbord. Aan de voorzijde vinden we een extra diepe polssteun waarop je polsen comfortabel kunnen rusten. De onderzijde is een stuk steviger gebouwd dan de Isku FX van hetzelfde merk. Dit komt doordat er gebruik is gemaakt van een veel diepere kuip en dikker plastic. Daarnaast is hij ook verstevigd met een stalen plaat aan de binnenkant, zoals we dat vaker zien bij mechanische toetsenborden. De onderkant is voorzien van rubberen voeten die ervoor zorgen dat de Ryos MK Glow goed op zijn plek blijft liggen. Met de uitklapbare voetjes kan deze ook in een grotere hoek gezet worden. Op deze pootjes zijn ook rubbers aanwezig. Onderop zijn sleuven aanwezig om de kabel van het toetsenbord aan de zijkant of voorzijde uit te laten komen. Helaas zijn deze sleuven te breed voor de kabel van een muis.

Roccat Ryos MK Glow Black
De sleuven en pootjes aan de onderkant van het toetsenbord


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Roccat Ryos MK Glow Black

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*