Roccat Ryos MK Glow review

Roccat's eerste mechanische toetsenbord

Door


Gaming mogelijkheden

Met vijf vaste profielen kunnen macro’s en functies voor de toetsen opgeslagen worden in de Roccat Ryos MK toetsenborden. Wisselen gaat standaard via de duimtoetsen onder de spatiebalk. Op het toetsenbord wordt niet aangegeven welk profiel is gekozen, wat wel het geval is bij de Roccat Isku FX. Een stem kan wel aangeven welk profiel gekozen is. Naast de vijf standaardprofielen in het toetsenbord, kunnen er lokaal meer bijgehouden worden in de software. Daarnaast kun je met de Macro Live! toets zonder tussenkomst van software direct een macro toevoegen aan een van de vijf gamingtoetsen. Voor bekende spellen zijn ook al standaard macro’s beschikbaar voor dit toetsenbord. Ondersteuning voor de nieuwste games laat echter te wensen over, net als we al zagen bij het Roccat Isku FX toetsenbord. Veel nieuwer dan de spellen Bio Shock 2 en Modern Warfare 2 wordt het niet.

Roccat Ryos MK Glow Black
De driversoftware van de Roccat Ryos MK Glow

In de software is het mogelijk om de FN-toets die de rechter Windows toets vervangt, als Windows toets te gebruiken. Het is dan niet meer mogelijk om de secundaire functie van de F-toetsen te gebruiken. Daarnaast kunnen beide Windows toetsen uitgeschakeld worden, samen met de tab, shift en applicatie toetsen. De applicatietoets bevindt zich naast de rechter ctrl toets en dubbelt de functie van de rechter muisknop. Niet iedereen vindt dit handig om te gebruiken. Net als bij veel randapparatuur van Roccat is er ook het Achievement Display waarin je kunt zien hoeveel toetsaanslagen je al hebt gemaakt. Door bepaalde hoeveelheden te behalen kun je trofeeën winnen die zichtbaar zijn in de driversoftware. Helaas waren wij onze aanslagen kwijt toen we het Roccat Ryos MK Glow toetsenbord opnieuw aansloten, waarschijnlijk in een andere USB poort.

Roccat Ryos MK Glow Black
De Roccat Achievement Display


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Roccat Ryos MK Glow Black

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*