Roccat Ryos MK Glow review

Roccat's eerste mechanische toetsenbord

Door


EasyShift+

Met EasyShift+ is het mogelijk om tijdelijk de functie van een toets op het toetsenbord te veranderen in bijvoorbeeld een macro of Windowsfunctie. EasyShift+ kan standaard geactiveerd worden met de Caps Lock toets op het toetsenbord. Aangezien Caps Lock een belangrijke functie kan zijn, is het mogelijk één van de macro toetsen aan te wijzen voor deze functie. Het is ook mogelijk om Caps Lock te activeren via de EasyShift+  knop en de T1 duimknop onder de spatiebalk.

Roccat Ryos MK Glow Black
De duimknoppen

De toetsen die een tweede functie kunnen krijgen zitten in de Easyzone. Dit zijn alle toetsen behalve de F1-F12 toetsen. Dit is een veel groter gebied dan de Roccat Isku FX biedt, waarbij alleen de toetsen rondom het WASD gedeelte EasyShift+ ondersteunen. Je kunt de EasyShift+ functie niet meer tijdelijk vastzetten zoals bij de Roccat Isku FX, maar deze alleen gebruiken terwijl je Caps Lock ingedrukt houdt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om via Roccat Talk met de Roccat Kone+ muis (en andere ondersteunde Roccat muizen) deze functie op het toetsenbord te activeren, bijvoorbeeld met een van de browseknoppen. Andersom is het ook mogelijk om EasyShift+ op de muis te activeren via het Ryos MK toetsenbord. Daarnaast kunnen de macrotoetsen ook gebruikt worden om EasyAim op de muis te activeren. Hiermee wordt tijdelijk de gevoeligheid van de muis veranderd.

Roccat Ryos MK Glow Black
De easyzone instellingen in de driversoftware


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Roccat Ryos MK Glow Black

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*