Roccat Ryos MK Glow review

Roccat's eerste mechanische toetsenbord

Door


Verlichting en gebruik

De toetsen in de Roccat Ryos MK Glow en Pro worden individueel verlicht met een eigen led. Daarvoor zijn Cherry MX toetsen standaard uitgerust met een aansluiting. Het nadeel hiervan is dat deze boven in de toets gepositioneerd zitten. Hierdoor is de secondaire opdruk zoals bij de cijfer- en functietoetsen van dit toetsenbord minder goed verlicht. De speciale feature van de verlichting van de MK Pro kunnen we helaas niet testen en verder niet over uitweiden, omdat wij dit model nog niet hebben.

De toetsen zijn door de verlichting goed leesbaar in het donker en kan in vijf felheden ingesteld worden. Als je niet gediend bent van verlichting, kun je het ook helemaal uitzetten. Dan zijn de niet-verlichte toetsen wel minder goed leesbaar dan bij een toetsenbord zonder verlichting. Het is mogelijk om een slaapstand in te stellen voor het licht, waardoor je stroom kunt besparen als het toetsenbord niet wordt gebruikt.


Roccat Ryos MK Glow Black
Onder de functietoetsen zijn extra bedienings opties geplaatst

De toetsen hebben door de zwarte Cherry MX schakelaars een redelijk zware aanslag. Dit zijn de zwaarste in de reeks van Cherry MX schakelaars en hebben een weerstand van 60 gram voor een aanslag halverwege de indruk geregistreerd wordt. Tot de bodem is 80 gram druk nodig. Ter vergelijking, de rode en bruine toetsen hebben maar 45 gram nodig en blauw 50 gram. De blauwe en bruine geven daarnaast nog extra feedback wanneer een aanslag halverwege de indruk geregistreerd wordt. De rode, blauwe en bruine toetsen zijn ook verkrijgbaar in het Ryos MK Pro model van Roccat. De normale Ryos MK en de Ryos MK Glow zijn alleen met zwart verkrijgbaar.

Roccat Ryos MK Glow Black
De extra macrotoetsen

De keuze om in de MK en de MK Glow gebruik te maken van zwarte toetsen is niet voor de hand liggend. De meeste gamers zullen eerder voor de bruine of rode variant gaan, omdat deze een lichtere aanslag hebben. Om die reden worden bijvoorbeeld de Corsair K70 en K95 standaard uitgerust met rode Cherry MX schakelaars en de Logitech G710+ met bruine. Net als de Corsair K70 en K95 heeft dit toetsenbord n-key rollover, waardoor er geen beperking is voor de hoeveelheid toetsen die tegelijk ingedrukt kunnen worden.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Roccat Ryos MK Glow Black

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*