Roccat Ryos MK Glow review

Roccat's eerste mechanische toetsenbord

Door


Conclusie

De adviesprijzen van de drie modellen zijn €99, €129 en €149 voor respectievelijk de Roccat Ryos MK, Roccat Ryos MK Glow en Roccat Ryos MK Pro. Het middelste model is 30 euro duurder door de extra toetsverlichting. De MK Pro doet daar nog 20 euro bovenop voor extra mogelijkheden met de toetsverlichting en aansluitingen voor USB en audio. Ook heb je daarbij de keus tussen verschillende Cherry MX schakelaars.

De twee lager geplaatste modellen worden alleen uitgerust met de zwarte variant van Cherry MX schakelaars. Of dit voor jou de juiste schakelaar is, is afhankelijk van je wensen. De meesten vinden deze toetsen te zwaar tegenover de alternatieven die wel beschikbaar zijn in het Ryos MK Pro model. De prijs van het laagst geplaatste model is niet hoog voor een mechanisch toetsenbord, maar er zijn zeker alternatieven verkrijgbaar, die dezelfde functionaliteit bieden en meer. Hetzelfde geldt voor de Ryos MK Glow. De CM Storm Trigger heeft bijvoorbeeld ook vijf extra gamingtoetsen en toetsverlichting en wel twee USB aansluitingen voor gemiddeld 107 euro. Dat is dus een veel completer pakket qua basisfunctionaliteit dan de twee lager geplaatste Ryos MK toetsenborden bieden, voor een prima prijs. Alleen de n-key rollover, extra duimknoppen en Easyshift+ functionaliteit missen op de CM Storm Trigger.

Roccat Ryos MK Glow Black

De Roccat Ryos MK Pro heeft deze laatstgenoemde extra’s en twee USB- en audio-aansluitingen en is daarmee een nog completer apparaat. Zeker gezien de extra mogelijkheden van de toetsverlichting. Samen met de uitgebreide keus uit verschillende schakelaars is dit het enige echt interessante model uit de reeks mechanische toetsenborden van Roccat. Wij hopen deze dan ook gauw aan de tand te kunnen voelen in ons testlab, voor we een definitieve conclusie kunnen geven.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Roccat Ryos MK Glow Black

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*