Roccat Ryos MK Glow review

Roccat's eerste mechanische toetsenbord

Door


Inleiding

Al geruime tijd voeren andere grote spelers in de gaming markt mechanische toetsenborden, zoals Corsair en Steelseries. Roccat is ook al lange tijd bezig met de ontwikkeling van een mechanisch toetsenbord, waarvan ze ons in augustus 2012 het eerste sample lieten zien. Het Roccat Ryos MK toetsenbord komt naar alle waarschijnlijkheid eind oktober op de markt in meerdere varianten. Wij ontvingen alvast een productiemodel van de Roccat Ryos MK Glow om hem aan de tand te voelen.


Roccat Ryos MK Glow Black
Roccat Ryos MK Glow

De Ryos MK Glow is het middelste model dat verkrijgbaar wordt en is voorzien van verlichte toetsen, Cherry MX zwarte schakelaars en extra gaming toetsen. Het model onder de Glow is het normale MK model dat het zonder de verlichte toetsen moet stellen. De MK Pro is het high-end model met als extra de mogelijkheid om je audio door te lussen, een twee-poorts USB hub en individuele verlichtingsmogelijkheden van de toetsen. Ook kunnen de toetsen reageren op gebeurtenissen in een spel zoals dat met het Roccat Isku FX toetsenbord kan. Voor Roccat Talk FX waarmee dit wordt bewerkstelligd is nog steeds geen goede game-ondersteuning, maar ons is verteld dat daar eind oktober verbetering in gaat komen. Een lijst met in de toekomst ondersteunde spellen kon nog niet gegeven worden. De Pro versie komt ook beschikbaar met verschillende Cherry MX toetsen, waaronder zwart, blauw, bruin en rood. De twee lagere modellen hebben alleen Cherry MX zwarte toetsen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Roccat Ryos MK Glow Black

Toetsenbord, Qwerty, Mechanisch toetsenbord

Specificaties

Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*