Hands-on en benchmarks Apple iPad Air: iPad Weight Watcher-editie

Dunner, lichter, krachtiger

Door


Conclusie

De nieuwe iPad Air is een luxe high-end tablet met uitstekende prestaties en een prima scherm gecombineerd met een pittige prijs. Eerlijk gezegd is de iPad Air zoals de iPad Retina’s hadden moeten zijn: compact en licht. Het lagere gewicht en de compactere vorm maakt dat hij veel fijner in de hand ligt. De krachtige 64-bits Apple A7-processor is een mooie bonus.

Apple iPad Air WiFi + Cellular 128GB Silver

Als je een iPad wenst met een groter scherm dan is dit de beste keuze. Maar het gaat lastig worden als de iPad Mini Retina beschikbaar gaat komen. Die heeft dezelfde resolutie en dezelfde techniek, maar is alleen compacter. Aan de andere kant, als je graag op een wat groter formaat werkt, surft en leest dan is de iPad Air natuurlijk iets interessanter. Het ligt er dus een beetje aan hoe je een tablet gebruikt welk model het beste bij je past.

Het weggeven van de iWork-apps aan kopers van nieuwe iOS-toestellen vanaf 1 september en het weggeven van Microsoft Office bij kleinere Windows-apparaten door Microsoft maakt duidelijk dat de strijd nu echt gaat losbreken. Met de iPad Air heeft Apple echter een heel erg interessante kandidaat in het programma.

Voor een definitieve conclusie is het nog wat vroeg. Daarvoor hebben we nog niet alle testresultaten. De eerste indruk is in ieder geval uitstekend, maar dat was eigenlijk ook wel te verwachten.


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*