Hands-on en benchmarks Apple iPad Air: iPad Weight Watcher-editie

Dunner, lichter, krachtiger

Door


Scherm

Zoals we van Apple gewend zijn, is er op het scherm in deze iPad weinig aan te merken. De resolutie van het paneel is met 2048x1536 pixels hetzelfde als bij de twee voorgaande edities van de tablet. De kleurtemperatuur van ons testexemplaar is met 7000 K een behoorlijk eindje verwijderd van de neutrale 6500 K. Het contrast is met ruim 1000:1 prima voor een tablet. Dit is het gevolg van een maximale helderheid van ongeveer 420 candela per vierkante meter en een minimale helderheid (helderheid zwart) van ongeveer 0,4 candela per vierkante meter. In de nieuwste versie van de Nexus 7, met een Full HD-scherm van 1920x1200 pixels, zit een beter scherm op dit punt. Als we kijken naar de gammawaarde presteren de panelen in de iPad Air en de Nexus 7 gelijkwaardig. De Google-tablet zit een fractie onder de 2,2 en de Apple een fractie erboven. De kleurtemperatuur van het paneel in de Nexus 7 is wel behoorlijk wat hoger.

Apple iPad Air WiFi + Cellular 128GB Silver

Kijken we naar het kleurbereik van het paneel in deze Apple iPad Air, dan zien we dat alleen magenta wat uit de richting ligt. Voor het overige zit alles zeer dichtbij of op de saturatiewaardes die bij het sRGB-kleurbereik horen. De onderlinge helderheid van de kleuren is over het algemeen prima. We zien alleen enkele uitschieters bij rood en magenta, al komen die uiteindelijk ook nog onder de 5 DeltaE 1994-punten uit. Alles onder de 5 is acceptabel. De overige kleuren zitten zelfs onder de drie. Daar is weinig mis mee. Vergelijken we het met het scherm in de Nexus 7, dan zien we ook hier een gelijkspel uit de bus rollen. De onderlinge helderheid van het paneel in de Nexus 7 is iets beter, maar in de uiteindelijke score zien we wat meer variatie tussen de kleuren, al blijven ze ook hier allemaal onder de 5.

Apple iPad Air WiFi + Cellular 128GB Silver


Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*