Nvidia GeForce GTX 780 Ti review: Nvidia terug aan de top!

Nieuwe GTX 780 Ti blijkt sneller dan Titan

Door


Conclusie

Laat er geen misverstand over bestaan: de GeForce GTX 780 Ti is op dit moment de snelste videokaart die te koop is. In een enkele benchmark wint AMD's Radeon R9 290X nog, maar in verreweg de meeste tests vinden we de GeForce GTX 780 Ti bovenaan. De extra cores en de hogere klokfrequenties zorgen ervoor dat Nvidia met een bestaande chip de hernieuwde concurrentie kan aftroeven. En daar komt bij dat de GTX 780 Ti ook nog eens duidelijk stiller is dan de R9 290X.

De 780 Ti heeft ook nog een een zéér goed overklokpotentieel. We verwachten dat de komende tijd heel wat benchmark records zullen sneuvelen!

De prijs/prestatieverhouding is natuurlijk een ander verhaal. Zoals altijd blinkt de snelste kaart ter wereld daar niet in uit. Als je bedenkt dat deze kaart een adviesprijs heeft van $ 699 en de Titan destijds met een adviesprijs van $ 999 werd gelanceerd, dan is het in ieder geval een stuk vriendelijker geworden. Van de extra voordelen die Nvidia opdreunt om zich te differentiëren van de concurrentie (de game bundel, G-Sync, ShadowPlay, etc.) vinden we G-Sync de meest overtuigende. Maar we hebben het de laatste tijd meermaals geschreven: pas zodra we alle nieuwe technologieën over een tijdje kunnen testen kunnen we pas echt concluderen welke nieuwe technologie écht voordeel biedt.

Voor nu is één conclusie helder: Nvidia is terug aan de top. Het echte gevecht vindt op dit moment plaats bij lagere marktsegmenten. En daar profiteren we de laatste tijd als consument flink van.


Lees ook deze 3d-chip artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*